Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές επαναφέρουν το ενδιαφέρον τους στην τελευταία παρτίδα εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Η Wall Street συνέχισε επίσης να σταθμίζει τις προοπτικές για μελλοντικές κινήσεις πολιτικής της Federal Reserve.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε κατά 64 μονάδες, ή 0,2%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,7%.

Η μετοχή της Chipotle υποχώρησε περισσότερο από 4% αφού έχασε τις προσδοκίες στις κορυφαίες και κάτω γραμμές στα τελευταία αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, CVS και Uber κέρδισαν περισσότερο από 2% και 6%, αντίστοιχα, μετά τα κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Οι επενδυτές εστιάζουν και σε μεταγενέστερα οικονομικά αποτελέσματα από εταιρείες όπως η Walt Disney και Robinhood για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρική Αμερική χειρίστηκε τις πρόσφατες αυξήσεις επιτοκίων.

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης μετά από μια ασταθή περίοδο συναλλαγών εχθές Τρίτη, κυρίως λόγω των δηλώσεων του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Στην ομιλία του επαναλήφθηκαν τα όσα σχόλια δόθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της ομοσπονδιακής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας περαιτέρω τις ελπίδες των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα σύντομα θα σταματήσει ή θα στρέψει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

«Έχουμε μια Federal Reserve που δεν θέλει πλέον να είναι αντίπαλος», δήλωσε ο Joseph Terranova της Virtus Investment Partners σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Και θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι δεν είναι πια αντίπαλοι, γιατί είχαν δύο ευκαιρίες την τελευταία εβδομάδα να είναι έτσι. Δεν το έκαναν».

Διαβάστε ακόμη: