Η PayPal καταργεί περίπου 2.000 θέσεις εργασίας, ή το 7% των εργαζομένων της, και γίνεται άλλη μία μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που μειώνει το κόστος.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών λέει ότι αναγκάστηκε να λάβει την απόφαση καθώς αντιμετωπίζει «το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον».

Η ανακοίνωση της PayPal ακολουθεί δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από τεχνολογικούς κολοσσούς μόνο τον τελευταίο μήνα.

Φέτος, η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, η Amazon και η Microsoft ανακοίνωσαν μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε καθώς ο κόσμος μας, οι πελάτες μας και το ανταγωνιστικό μας τοπίο εξελίσσονται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Dan Schulman.

Η Snap – η μητρική εταιρεία της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Snapchat – προειδοποίησε ότι τα έσοδα για τους τρεις μήνες έως το τέλος Μαρτίου ενδέχεται να μειωθούν έως και 10%.

«Αναμένουμε ότι το γενικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον θα παραμείνει απαιτητικό, καθώς αναμένουμε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε το περασμένο έτος θα επιμείνουν σε όλο το πρώτο τρίμηνο», είπε η εταιρεία στους επενδυτές.

Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Snap υποχώρησαν σχεδόν κατά 15% Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει περισσότερες από 18.000 θέσεις εργασίας λόγω της «αβέβαιης οικονομίας» και των γρήγορων προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επίσης αυτόν τον μήνα, η Alphabet είπε ότι θα καταργήσει 12.000 θέσεις εργασίας, ενώ η Microsoft είπε ότι έως και 10.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο σουηδικός γίγαντας streaming μουσικής Spotify δήλωσε ότι θα περικόψει το 6% των περίπου 10.000 εργαζομένων του, επικαλούμενος την ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας.

Σε μια άλλη ένδειξη επιβράδυνσης της τεχνολογικής βιομηχανίας, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ υπολογιστών Advanced Micro Devices (AMD) ανακοίνωσε πτώση 98% στα καθαρά έσοδα για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι αναμένει τα έσοδα να μειωθούν έως και 10% το τρέχον τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη: