Η Mazda μας προετοιμάζει για την πρεμιέρα του νέου CX-80, το οποίο θα έχει ρόλο ναυαρχίδας για την ιαπωνική εταιρεία στην Ευρώπη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήκος του επερχόμενου CX-80 θα πλησιάζει τα 5.000 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του θα ξεπερνά τα 3.000 χλστ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της Mazda που θα ανεγερθεί στην πλατφόρμα “Large Architecture”, μετά το CX-60.

Περιγράφεται επίσης ως το πιο ευρύχωρο μοντέλο που θα λανσάρει η Mazda στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων με ικανότητα μεταφοράς συνολικά 6 (όταν στη δεύτερη σειρά καθισμάτων υπάρχει κεντρική κονσόλα ανάμεσα) ή 7 επιβατών. Σε κάθε περίπτωση, τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς θα μπορούν να αναδιπλωθούν στο δάπεδο, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Το νέο CX-80  αναπτύχθηκε με γνώμονα την ευρωπαϊκή και ιαπωνική αγορά.  Η πλήρης αποκάλυψη του θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου (στις επίσημες αντιπροσωπείες αναμένεται το φθινόπωρο), ενώ η Mazda δημοσιοποίησε την παραπάνω teaser φωτογραφία που δείχνει ένα κομμάτι από το πίσω τμήμα του οχήματος.

Συγκεκριμένα βλέπουμε, το παχύ περίγραμμα στις πλευρικές γυάλινες επιφάνειες, τα διαιρούμενα Led πίσω φωτιστικά σώματα που είναι σχεδόν πανομοιότυπα με του CX-60 και το ελαφρώς κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ. Η τάπα στο πίσω φτερό ίσως δείχνει την plug-in υβριδική έκδοση του CX-80, αν βέβαια από πίσω της υπάρχει υποδοχή για το καλώδιο φόρτισης.

Διαβάστε ακόμη: