Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο το σημερινό βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς βουλευτές «χειροκροτητές» που «παράγουν νόμους σε κλειστά γραφεία».

«Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρινάκης.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Είδαμε ένα βίντεο και νιώθω χρέος να πούμε κάποια πράγματα, γιατί χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια και είπε μάλιστα ότι πρέπει να βάλουμε φωτιά», ενώ  κάλεσε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες και στο εστιατόριο της Βουλής, αλλά να μάθει βασικές αρχές.

«Οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, και ψηφίζονται από τους βουλευτές που είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους. Υπάρχουν και νομοσχέδια που ψηφίζονται από αυξημένες πλειοψηφίες. Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει. Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράσαμε μια ευχή να αποκτήσει η χώρα μας σοβαρή αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια», πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Κασσελάκη, λέγοντας: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά η εικόνα μιλάει από μόνη της και δυστυχώς βγαίνουν γρήγορα συμπεράσματα. Θέλουμε να αντιπαρατεθούμε συνολικά και περιμένουμε ρητώς διατυπωμένες πολιτικές θέσεις και προτάσεις».

Το νέο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Βουλή

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι η πολιτική» αναφέρει και συνεχίζει λεγοντας ότι «σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό; Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν τις εκλογές, αλλά από σήμερα. Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγή πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: Εσένα. Γίνε μέλος στο isyriza.gr».

Διαβάστε ακόμη: