Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το φλέγον ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη, με τον Δ. Μάντζο να τονίζει, αρχικά, ότι «μιλάμε για φονιάδες, για ανθρώπους που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με το αίμα του Παύλου Φύσσαμεταναστών, ανθρώπων που έπεσαν θύματα τυφλής βίας η οποία έχει και νεοναζιστικό ιδεολογικό στίγμα. Είναι μια εγκληματική οργάνωση και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν αρκούν εδώ ούτε τα λόγια, ούτε τα αντιφασιστικά συνθήματα. Ναι, ο φασισμός για να νικηθεί θέλει πολλή δουλειά στην κοινωνία και δημόσιες πολιτικές για παιδεία, εργασία, υγεία, πολιτικές που να μειώνουν τις ανισότητες. Όμως, παράλληλα, οφειλουμε να περιφρουρήσουμε το κοινοβούλιο μας με νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας σε αυτό το ζήτημα και υπενθύμισε ότι «ήμασταν η πρώτη παράταξη που μίλησε για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στη χώρα μας. Είμαστε η παράταξη που με την Κοινοβουλευτική της Ομάδα και την αείμνηστη Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, την επομένη κιόλας της καταδίκης της Χρυσής Αυγής καταθέσαμε τροπολογία και ζητήσαμε από την κυβέρνηση να φέρει νομοθετική πρωτοβουλία που να απαγορεύει τη συμμετοχή, όχι μόνο των καταδικασμένων, αλλά και των διαδόχων κομματικών σχημάτων από τις επόμενες εκλογές. Να απαγορεύσουμε τη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων και εγκληματιών από τις εκλογές».

«Εμείς ως κόμμα το κάναμε και εχθές, το κάναμε και το Φλεβάρη. Όταν τροποποιήσουμε και διορθώσαμε μία απαράδεκτη και πρόχειρη κυβερνητική ρύθμιση, προσθέτοντας την πρόβλεψη  για την πραγματική ηγεσία. Αν δεν το είχαμε προβλέψει, σήμερα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που κάνει την πρόσοψη του Ηλία Κασιδιάρη και των φονιάδων, θα συμμετείχε κανονικά στις εκλογές.

Αυτό που δεν προβλέφθηκε όμως την πρώτη φορά, παρά τις εισηγήσεις μας, είναι ο μέγιστος αριθμός δικαστών που θα έπρεπε να κρίνουν μία τέτοια υπόθεση. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να είναι εκείνη η οποία σε 25μελη σύνθεση να κρίνει αυτές τις υποθέσεις. Ο Άρειος Πάγος είχε χρόνο να κρίνει σε Ολομέλεια για τα funds και τα κόκκινα δάνεια. Δεν θα είχε για ένα ζήτημα Δημοκρατίας;», σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξαπέλυσε, παράλληλα, επίθεση στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση λέγοντας πως «έριξαν νερό στο μύλο του νεοναζιστικού μορφώματος και οι δυο: και ο ΣΥΡΙΖΑ με την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και του ψαρέματος στα θολά νερά με τη χθεσινή του αποχή και, κυρίως, η Νέα Δημοκρατία. Δυόμιση χρόνια έβλεπε τις δημοσκοπήσεις, στάθμιζε κόστος-όφελος, μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει, και άφησε ανενόχλητο τον Κασιδιάρη και τους συν αυτώ μέσα από το κελί να κάνουν προεκλογικό αγώνα. Κι έφτασε τελευταία ώρα η Βουλή νε συνεδριάζει για αυτό το ζήτημα».

Ερωτηθείς, τέλος, για ενδεχόμενο ντιμπέιτ, ο κ. Μάντζος τόνισε την ανάγκη αυτή να γίνει με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών «όπως λέει το Σύνταγμα και οι νόμοι μας. Δεν υπάρχει διπολική μάχη. Η μάχη είναι τουλάχιστον για τρεις. Είναι για όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις εκλογές. Υπάρχει ένα ισχυρό αίτημα αλλαγής ενός διπολικού συστήματος το οποίο έχει κοστίσει στο λαό μας».

Διαβάστε περισσότερα