Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο ertnews  το βράδυ της Τρίτης, έθεσε τα διλήμματα των Ευρωεκλογών.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Βορίδης τόνισε «έχει πολιτικό ενδιαφέρον ποια, εν τέλει, θα είναι η διαφορά» με τα άλλα κόμματα.

«Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχαμε μια διαφορά 24 μονάδων, έχει σημασία να δούμε ποια θα είναι η διαφορά στις ευρωεκλογές», πρόσθεσε ο Υπουργός Επικρατείας.

«Θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών»

Ταυτοχρόνως χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές, επαναλαμβάνοντας πως θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα. Στην ευρωκάλπη, όμως, κρίνονται και ευρωπαϊκά ζητήματα, επεσήμανε, φέρνοντας το παράδειγμα της διαπραγμάτευσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και πώς αυτή θα επηρεασθεί από τους πολιτικούς συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο ερώτημα εάν πρέπει να υπάρξουν στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο περισσότεροι υποψήφιοι με πολιτική καταγωγή στη Δεξιά, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι στον Πύρρο Δήμα και την Βούλα Πατουλίδου δεν βλέπει το ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπει ανθρώπους με σημαντική συνεισφορά στον αθλητισμό, αλλά και την αυτοδιοίκηση.

Ερωτηθείς, για την επιστροφή του πυρσού στο έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε πως «δεν είναι τυχαία, έχει σχέση με τα 50 χρόνια της παράταξης».

Για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

Σχετικά με το νόμο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως «μια μερίδα ψηφοφόρων μας είναι στενοχωρημένη για την απόφαση της Βουλής στο θέμα του γάμου» ενώ σ’ ερώτηση αν έχει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ απάντησε καταφατικά.

Ωστόσο, επέμεινε εντός της ΝΔ είναι «συντριπτικά περισσότερες οι συμφωνίες από τις διαφωνίες», ακριβέστερα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο γάμος ήταν η μοναδική διαφωνία. Κάλεσε, μάλιστα, στο σημείο αυτό, τους ψηφοφόρους της ΝΔ την ώρα της κάλπης να σκεφθούν «τι έχουμε κάνει για τη μετανάστευση, για τη φορολογία, τον κατώτατο μισθό, για την ανάπτυξη, την άμυνα». Ενώ με αφορμή τις γενικότερες, όχι μόνο στο γάμο, απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διετύπωσε την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή στο ερώτημα, αν πρέπει να συζητάμε με την Τουρκία ή όχι.

Για τα Τέμπη

Όσον αφορά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ο Υπουργός Επικρατείας παρατήρησε πως «θέμα βουλευτικής ασυλίας δεν τίθεται γιατί ο κ. Καραμανλής ελέγχεται υπό την υπουργική ιδιότητά του, δεν ελέγχεται υπό τη βουλευτική του. Ποια βουλευτική ασυλία να αρθεί;», διερωτήθηκε και συνέχισε με αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Θύμισε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εκείνη που κατήργησε στη Συνταγματική Αναθεώρηση, τη βραχεία αποσβεστική προθεσμία. Ως εκ τούτου, εξήγησε, το όποιο αδίκημα μπορεί να αναζητηθεί στην παραγραφή του αντίστοιχου αδικήματος και «μένει εκκρεμές και ανοιχτό για το μέλλον».

Για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη

Αναφερόμενος στο θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των πολιτικών προσώπων, είπε για το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, του 2016, πως «και τότε είχαμε επισημάνει ότι είναι ένας ακραίος νόμος, γιατί απαγορεύει οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στην αλλοδαπή».

Από την άλλη, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να δώσει εξηγήσεις. Εξήγησε δε, ότι «η υπόθεση Κασσελάκη δεν συνδέεται με το πόθεν έσχες, εκεί μπορεί να προκύψει» (σ.σ. η όποια παράβαση του νόμου). «Αλλά η υποχρέωση να μην έχεις (σ.σ. εταιρείες στην αλλοδαπή) δεν συνδέεται με το πόθεν έσχες». Και, εν κατακλείδι, ζήτησε από τον Στ. Κασσελάκη αναλυτικές απαντήσεις για το «ποιες εταιρείες έχει, τι κάνουν, τι εισόδημα έχουν».

Διαβάστε ακόμη: