Προς τρεις κατευθύνσεις κινούνται οι έρευνες των Αρχών για τον θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου από την Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται πλέον σε ειδικό κελί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης μετά την πολύωρη απολογία της την Δευτέρα, ούσα κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Live οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: Παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώνει ο Δασκαλάκης - Σε τρεις κατευθύνσεις οι έρευνες

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. περιμένουν το πόρισμα της επιτροπής που «ξεψειρίζει» την ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ αναμένεται να καλέσουν και την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τζιόλα να καταθέσει για τα αίτια θανάτου της 6 μηνών Ίριδος καθώς η ίδια είχε συντάξει την έκθεση του βρέφους.

Στη συνέχεια, θα κληθούν για κατάθεση συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου και ειδικά η αδερφή της, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα τη νύχτα που άφησε την τελευταία της πνοή το βρέφος.

Την ίδια ώρα, άμεσα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν στην ανάκριση ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, η ανακρίτρια ψάχνει πώς προμηθεύτηκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου με στόχο να βρει πιθανούς συνεργούς.

Για το λόγο αυτό, έχει δωσει εντολή για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου στα 8 κινητά τηλέφωνα, τα λαπ τοπ και τους υπολογιστές, ακομα και την smart tv της Ρούλας Πισπιρίγκου για να ακτινογραφήσουν οι αρχές τις κινήσεις, τις επαφές και τις αναζητήσεις που έκανε.

Στο ειδικό – μοναχικό κελί του πρώτου ορόφου των φυλακών Κορυδαλλού, υπό την αυστηρή και 24ωρη επιτήρηση, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και αναμένεται να λάβει τηλεόραση προκειμένου να παρακολουθεί τα γεγονότα της υπόθεσης και κυρίως τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη που σίγουρα λένε πηγές θα καθορίσει τις εξελίξεις και τις δικές της ενέργειες.

Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου

Όπως δήλωσε ο εκ των δικηγόρων της, Όθωνας Παπαδόπουλος στο OPEN, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. «Θα προσφύγουμε στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών αιτούμενοι την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης, με περιοριστικούς όρους. Υπάρχει μια ποινική δικογραφία που γεννά ερωτηματικά για τον ακριβή χρόνο θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας. Γεγονός από το οποίο εξαρτάται ο προσδιορισμός του χρόνου χορήγησης της κεταμίνης στο παιδί.

Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ερευνηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες. Αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Χρόνος που φέρνει συνέπειες για την ίδια όσο παραμένει στη φυλακή. Αυτό που λέμε είναι ότι όσο χρειαστεί για να ελεγχθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών της η ίδια ζητάει να είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Έχει τα προσόντα που απαιτεί ο νόμος, δεν έχει εγκληματικό παρελθόν, είναι πρόσωπο γνωστής διαμονής και δεν υπάρχει περίπτωση φυγής».

Σε ερώτηση για την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη που αναμένεται εναντίον της 33χρονης, ο Όθωνας Παπαδόπουλος απάντησε: «Ο σύζυγός της μέχρι προχθές ήταν στο πλευρό της και της δήλωνε την ηθική συμπαράστασή του. 24 ώρες μετά τον εγκλεισμό της υπήρξε μια αδικαιολόγητη αναστροφή της στάσης του. Αυτό που αναρωτιέται η κ. Πισπιρίγκου είναι πως άλλαξε στάση ολοκληρωτικά μέσα σε μια ημέρα ο κ. Δασκαλάκης.

Όσον αφορά στην κεταμίνη, είπε επίσης: «οι ειδικοί μας λένε ότι αν έχει γίνει κάποιο λάθος κατά τη χορήγηση και έχει χορηγηθεί άλλη αντί άλλης ουσίας, θα ήταν θανατηφόρο. Είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να έχει συμβεί το λέμε ευθέως».

Μάνος Δασκαλάκης: Δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής κατά της Πισπιρίγκου

Έφτασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι στην ανακρίτρια, συνοδευόμενος από δικηγόρο, στο κτήριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Μάνος Δασκαλάκης για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών του και της προφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αν και ο Μάνος Δασκαλάκης μπήκε στο κτήριο ανέκφραστος και χωρίς να κάνει δηλώσεις, συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια τον αποδοκίμασαν. Πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων φώναζαν «δολοφόνοι, κάνατε τα παιδιά για να τα σκοτώσετε».

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του για την Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την έξοδό του από τα δικαστήρια:

Μάνος Δασκαλάκης: Τα στοιχεία σε βάρος της Ρούλας είναι πολλά, δεν έχω να της πω κάτι

Ο ίδιος, έχει πλέον αποστασιοποιηθεί πλήρως από την Ρούλα Πισπιρίγκου, αμέσως μετά τη σύλληψή της και την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος της, η οποία την θέλει να έχει δηλητηριάσει με μεγάλη ποσότητα κεταμίνης την κόρη της μέσα στο θάλαμο του νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του ο Μάνος Δασκαλάκης έχει αναφέρει: «Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου».

Live οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: Παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώνει ο Δασκαλάκης - Σε τρεις κατευθύνσεις οι έρευνες

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δώσει εντολή να δείρουν τον Μάνο

Στο μεταξύ, σοκάρει η μαρτυρία ενός ατόμου που φέρεται να προσέγγισε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να βλάψει σωματικά τον πρώην σύζυγό της.

Συγκεκριμένα, το ίδιο άτομο, το οποίο κατέθεσε ανώνυμα τη μαρτυρία του στον Alpha, ανέφερε πως «ο θείος της με φώναξε, ενώ του είχα πει ότι δεν μπορώ να βοηθήσω. Παρ’ όλα αυτά, πήγα τελικά στο σπίτι της. Πήγε να πάρει το κινητό μου, της λέω δεν το ακουμπάς ξανά, πάμε παρακάτω. Μου είπε ότι ο Μάνος είναι στην Αθήνα, δουλεύει ταξί, είναι με μια γκόμενα… Της είπα ότι κακώς με πήραν, κι ότι δεν έχω κανέναν άνθρωπο για τη δουλειά που ήθελαν».

Και συνέχισε: «Μου φάνηκε να είναι σατανική αυτή η γυναίκα. Μου ζήτησε να βρω κάποιον να σακατέψουν τον Μάνο. Φαντάζομαι ότι πίστευε πως στον χώρο μου υπάρχουν κακοποιοί. Κάνω φυλάξεις υψηλών προσώπων, αλλά δεν έχουμε τέτοιους ανθρώπους. Μου ζήτησε να κατέβει με οποιονδήποτε τρόπο στην Πάτρα ο Μάνος. Να φάει ξύλο, κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι πώς μου το είπε ακριβώς. Δυο φορές μιλήσαμε, τη μία μου είπε να της πω αν μπορούμε να βρούμε πού μένει. Μετά μου είπε, ”τελικά ξέρω πού μένει, είναι σε μια γκόμενα στην Αθήνα”».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπά για τον Μάνο Δασκαλάκη: «Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου»

Έντονη απογοήτευση εξέφρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη στάση του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στα δικαστήρια για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας και μίλησε για αδιάσειστα στοιχεία.

«Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες έλεγε άλλα», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας στο STAR.

«Λυπάμαι. Αισθάνομαι απογοήτευση και τίποτα άλλο» πρόσθεσε για τη στάση του και την απόφασή του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, στηρίζοντας την κατηγορία εναντίον της.

Στο μικροσκόπιο οι αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο – Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων για την Τζωρτζίνα

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου, διανύει τα πρώτα 24ωρα στη φυλακή, υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας και ο εν διαστάσει σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης είναι και επισήμως αντίδικός της, η ανάκριση για το θάνατο του 9χρονου κοριτσιού, επιταχύνεται, όπως όλα δείχνουν, ώστε να αποσαφηνιστεί κάθε κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην υπόθεση. Μάλιστα, ήδη, εκδόθηκε το βούλευμα που δίνει το «πράσινο φως» για την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορουμένης, ενώ άμεσα θα κληθούν να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες της υπόθεσης.

Σήμερα, μάλιστα, στην 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που διενεργεί την έρευνα για το θάνατο της Τζωρτζίνας, εμφανίστηκε ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Όπως ανέφερε, μετά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, τα στοιχεία εναντίον της μητέρας των παιδιών του είναι «αδιάσειστα» πλην όμως -δήλωσε- η Ρούλα Πισπιρίγκου «ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας».