Ο Μάνος Δασκαλάκης συνάντησε νωρίτερα την ανακρίτρια στην Ευελπίδων όπου και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η σύζυγός του διανύει το δεύτερο 24ωρο στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ένα απομονωμένο -από τις άλλες κρατούμενες- κελί.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δηλώνει «σοκαρισμένος» από τις εξελίξεις καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου «ήταν μέχρι τώρα υπόδειγμα μητέρας και συζύγου». «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ωστόσο τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και πολλά», είπε.

Στη συνέχεια, ο Μάνος Δασκαλάκης σημείωσε πως ο ίδιος θέλει να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως ο ίδιος επιθυμεί να δει την διαδικασία να εξελίσσεται προτού προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις ή συμπεράσματα γιατί όπως είπε, «μέχρι πρότινος είχαμε δύο ιατροδικαστικές πράξεις που δεν μας έδιναν την παραμικρή ιδέα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

https://www.youtube.com/watch?v=EsQ_7WuDTBE&t=1s&ab_channel=ProtoThema

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014, ο πατέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα απάντησε «δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Όπως συμπλήρωσε, ο ίδιος επικοινώνησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου την πρώτη ημέρα της σύλληψής της και τις επόμενες φορές που προσπάθησε να του τηλεφωνήσει, εκείνος δεν απάντησε.

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, δήλωσε κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων: «Ο εντολέας μου είναι πλέον πεπεισμένος είναι εγκληματική ενέργεια. Πίσω από αυτή είναι η κατηγορουμένη. Είναι στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε από τη κατηγορουμένη σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως λάβαμε σήμερα γνώση, είχαν προηγηθεί άλλες πέντε τουλάχιστον απόπειρες. Με αυτά τα δεδομένα παρουσιαστήκαμε αυτοβούλως στην κα. Ανακρίτρια και δηλώσαμε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα υποστηρίξει αυτή τη κατηγορία ώστε να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του».

Παρακολουθήστε εδώ όλες τις εξελίξεις για την Ρούλα Πισπιρίγκου:

Live οι εξελίξεις – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων