Ήταν μια δύσκολη στιγμή για τα κρυπτονομίσματα, αλλά, παρά την αστάθεια, πρέπει ακόμα να γνωρίζετε πώς λειτουργεί η τεχνολογία, σχολιάζει ο Douglas Boneparth, πιστοποιημένος οικονομικός αναλυτής με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η αγορά ψηφιακών νομισμάτων μειώθηκε κατά σχεδόν 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2022, μετά από μια αλληλουχία χρεοκοπιών και ζητημάτων ρευστότητας, συμπεριλαμβανομένης της υψηλού προφίλ κατάρρευσης του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης FTX. Τον Μάρτιο, η Silvergate Capital που εστιάζει στην κρυπτογράφηση ανακοίνωσε σχέδια για την κατάργηση των εργασιών και οι ρυθμιστικές αρχές κλείσουν τη δανειστή κρυπτογράφησης Signature Bank.

Αν και η αγορά κρυπτογράφησης σημείωσε ράλι στις αρχές του 2023, τα περιουσιακά στοιχεία υποχώρησαν πρόσφατα και πάλι, με το bitcoin να πέφτει κάτω από τα 20.000 δολάρια την Παρασκευή, που προκλήθηκε από το sell-off στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, αλλά το bitcoin αυξήθηκε κατά 10% τη Δευτέρα, μετά τα νέα των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ σχεδιάζει να προστατεύσει τους καταθέτες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνδέονται με τη Silicon Valley Bank.

Πώς η κρυπτογράφηση μπορεί να επηρεάσει τους επενδυτικούς στόχους

Αν και πολλοί σύμβουλοι δεν προτείνουν στους πελάτες να αγοράσουν ή να πουλήσουν ψηφιακό νόμισμα, ο Boneparth, πρόεδρος της Bone Fide Wealth, σχολίασε ότι οι επενδυτές μπορεί να έρθουν στο γραφείο του αναζητώντας καθοδήγηση σχετικά με τις υπάρχουσες κατανομές κρυπτονομισμάτων.

«Μερικοί άνθρωποι έχουν συγκεντρώσει αρκετά χρήματα σε κρυπτονομίσματα», είπε. «Και είναι δουλειά μου να τους δείξω ποιοι είναι οι κίνδυνοι, πώς αυτή η συγκέντρωση και αυτό το περιουσιακό στοιχείο μπορεί να επηρεάσει τους μακροπρόθεσμους στόχους και το χαρτοφυλάκιό τους».

Ο Boneparth είπε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς η κατοχή οποιουδήποτε συγκεκριμένου είδους περιουσιακών στοιχείων μπορεί να επηρεάσει τους οικονομικούς του στόχους, ειδικά τα «ασταθή περιουσιακά στοιχεία», όπως τα κρυπτονομίσματα. «Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να διαθέσετε τα χρήματά σας εκεί».

Ωστόσο θα πρέπει να επενδύσει κανείς τον χρόνο και την ενέργειά του για να δεί πού μπορεί να οδηγηθεί η τεχνολογία. Όσον αφορά στα κρυπτονομίσματα, το «καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε» είναι να μάθετε για την τεχνολογία και πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. «Κάτι τόσο λίγο θα σας πάει πολύ μακριά», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα