Κάτω από τα $20.000 βρέθηκε το Bitcoin, φθάνοντας σε χαμηλό σχεδόν δύο μηνών, μετά από το χθεσινό sell off στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ και την κατάρρευση της τράπεζας Silvergate .

Η αγορά κρυπτονομισμάτων είδε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας να εξαλείφονται σε διάρκεια μολις 24 ωρών.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν με πτώση σχεδόν 8% στα $ 19.900,28 νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk. Το Ethereum υποχώρησε περισσότερο από 8% στα  $1.400,63.

Το ξεπούλημα στην αγορά κρυπτογράφησης προκλήθηκε από διάφορους παράγοντες.

Θετική συσχέτιση με τη Wall Street

Η κίνηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων είναι αρκετά στενά συνδεδεμένη με τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, ιδιαίτερα με το  Nasdaq που είναι ένας τεχνολογικά σταθμισμένος δείκτης. Εχθές Πέμπτη, οι σημαντικοί δείκτες των ΗΠΑ έκλεισαν με πτώση.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell, ανέφερε ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν -και να παραμείνουν υψηλότερα- από το αναμενόμενο.

Η αύξηση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους έχει επιβαρύνει τα περιουσιακά στοιχεία υψολότερου ρίσκου, όπως οι μετοχές, και ιδιαίτερα τα κρυπτονομίσματα.

«Υπάρχουν ελάχιστοι λόγοι για να αγοράσετε bitcoin τώρα, καθώς η αγορά είναι κορεσμένη από αρνητικές εξελίξεις, όχι μόνο ειδικά για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, αλλά και για την ευρύτερη χρηματοπιστωτική αγορά επίσης», σχολίασε αναλυτής στην ιαπωνική εταιρεία κρυπτογράφησης Bitbank.

Η πτώση της Silvergate Capital

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι η κατάρρευση της Silvergate Capital, ενός σημαντικού δανειστή στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Η Silvergate ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τερματίζει τις εργασίες της και εκκαθαρίζει την τράπεζά της.

Η πτώση της Silvergate είναι ένα άλλο παράδειγμα πώς η κατάρρευση του μεγάλου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX συνεχίζει να έχει αντίκτυπο στον κλάδο. Η FTX ήταν μεγάλος πελάτης της Silvergate.

Διαβάστε περισσότερα