Παρά το θετικό άνοιγμα της αγοράς με τους επενδυτές να προεξοφλούν ένα καλό report για τα non-farm payrolls, η διαπραγμάτευση των δεικτών πέρασε σε αρνητικό έδαφος.

Οι αναλυτές καταλήγοντας στη σημασία των σχολίων του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell και τηρώντας στάση αναμονής βασικών στοιχείων για την απασχόληση -που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την επόμενη απόφαση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια- οδήγησαν πτωτικά το σύνολο των δεικτών.

Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε πτώση κοντά στις 300 μονάδες αργά το πρωί, ή 0,9%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,3%. Ο S&P 500 έχασε 1,1%.

Οι απώλειες ενισχύθηκαν στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με τον Dow Jones να χάνει 543,54 μονάδες και να κλείνει μειωμένος κατά 1,66%, ενώ οι Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν την ημέρα κατά 2,05% και 1,85% χαμηλότερα.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας, θα χρησιμεύσει ως απολογισμός για τους επενδυτές για να επανεκτιμήσουν την οικονομία και τις προοπτικές της Fed βραχυπρόθεσμα, ενώ η αγορά βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία επανατιμολόγησης, εκτιμά στέλεχος του Wells Fargo Investment Institute.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν, παρασύροντας σε πτώση και αυτές των περιφερειακών τραπεζών. Αυτό περιελάμβανε την SVB Financial, η μετοχή της S&P με τις χειρότερες επιδόσεις.

Οι μετοχές της Silvergate υποχώρησαν κατά 30% λόγω της είδησης ότι κλείνει τις δραστηριότητές της.

Ορισμένοι οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Citi, αναμένουν μια θετική έκπληξη για την ανοδική πορεία των στοιχείων μισθοδοσίας της Παρασκευής, μετά τον αριθμό του Ιανουαρίου.

Η ισχυρή ανάπτυξη των θέσεων εργασίας θα μπορούσε να σημαίνει άσχημα νέα για την αγορά, έγραψε ο Alex Saunders σε σημείωμα προς τους πελάτες.

«Δεδομένου ότι τα καλά νέα είναι κακά νέα για τις αγορές, πιστεύουμε ότι αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει περαιτέρω ξεπούλημα των μετοχών και θα υποστηρίξει την υπόθεση για μια μεγάλη αύξηση της Fed», δήλωσε ο Saunders.

Διαβάστε περισσότερα