Το έχω ξαναγράψει, αλλά έχει πλάκα, νόημα και ουσία, γιαυτό επανέρχομαι!

Μια φορά κι έναν καιρό ο αδερφικός φίλος μου Θόδωρος Νάνος (επί των ημερών του οποίου ο όμιλος Σ. Κόκκαλη κατέγραψε ιστορικές εποχές) που έφυγε νωρίς από τη ζωή, ένας πραγματικός Κολοσσός (όπως τον αποκαλούσαν γνωστοί και φίλοι) μου είπε μια καταπληκτική ατάκα για έναν ισχυρό παίκτη – υποτίθεται- της περιόδου εκείνης που διεκδικούσε ένα έργο του Δημοσίου στον τομέα της Πληροφορικής μέσα από διεθνή διαγωνισμό, τον οποίο φυσικά και είχε τελικά χάσει!

«Ήθελε κι ο μούτσος καφέ» μου είπε γελώντας, με το μοναδικό του ύφος που μόνο όσοι τον γνώρισαν από κοντά αντιλαμβάνονται! Και η ατάκα αυτή εμπεριείχε τέτοια απαξία για τον ανερχόμενο «παίκτη» της Πληροφορικής, που όπως ήταν αναμενόμενο μερικά χρόνια αργότερα κατέρρευσε, χρεωκόπησε!

Επιστρέφοντας στο σήμερα, θα μπορούσε να πει κανείς με βεβαιότητα ότι η ιστορική ατάκα του Θόδωρου Νάνου αποδίδεται απόλυτα στον υπέργηρο Δημήτρη Κούτρα, που στα βαθιά γεράματα δεν μπορεί να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει ότι το μόνο που του απομένει είναι η συνταξιοδότηση (εδώ και πολλά χρόνια) και η απόσυρση!

Για τον περίφημο Κύπριο της Wade Adams (ή Ράμογλου, έχω και κότερο πάμε μια βόλτα!) που δήθεν έχει δουλειές στο Ντουμπάι και που κάποιες ψυχές στον πανικό τους όταν έχασαν μια δουλειά από τον Ψαλτάκο στην Άμφισσα τον είχαν εμφανίσει ως μεγιστάνα της λεκάνης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, δεν υπάρχουν και πολλά να πεις, γιατί δεν υπάρχει πουθενά και δεν υπάρχει τίποτα! Λόγια και φούμαρα …

«Ήθελε κι ο μούτσος καφέ» λοιπόν!!! Ο γερο- Κούτρας και ο Ράμογλου της Κύπρου που παριστάνει τον μπρούκλη με το σκάφος που προφανώς απέκτησε με επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, μας «ζάλισαν» με τον Άκτωρα, που «και καλά» θα αποκτούσαν αντί 100 εκατ. ευρώ σε μετρητά, συν τις εγγυητικές και τα βάρη που αναλάμβαναν, όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν έβρισκαν ούτε 10 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν την Δομική Κρήτης!

Για τον Ράμογλου της Κύπρου δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάνεις, όπως ήρθε θα φύγει!

Για τον Κούτρα όμως λυπάμαι που στα βαθιά γεράματα αρνείται να δεχτεί ότι ο κύκλος του έκλεισε και ότι ούτε την πολιτική δύναμη διαθέτει πια, ούτε την οικονομική!

Και με τον τρόπο που κινείται, θεωρώντας ότι κάποια στιγμή θα πάρει μια ιδιότυπη ρεβάνς και θα ξαναμπεί στο παιχνίδι, το μόνο που καταφέρνει μέσα από αλεπάλληλες αποτυχίες είναι να τσαλακώνει τον μύθο του και να διαπομπεύεται από εφημερίδες και σάιτ σε βαθμό που ίσως τελικά να μην του αξίζει!

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θες, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις»! Κωνσταντίνος Καβάφης!

Διαβάστε περισσότερα