Ένα τεράστιο αρχοντικό 205 ετών στο Regent’s Park του Λονδίνου έχει πάρει τον τίτλο του πιο ακριβού ακινήτου, όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η έπαυλη δίπλα στη λίμνη που ονομάστηκε The Holme έβαλε πωλητήριο με τιμή 250 εκατ. λίρες (282 εκατ. ευρώ περίπου).

Για την ιστορία, το σπίτι με την υψηλότερη τιμή -μέχρι τώρα– στη Βρετανία ήταν ένα ακίνητο στο Knightsbridge, γνωστό ως 2-8a Rutland Gate, με τιμή 207 εκατ. ευρώ και είχε βγει προς πώληση τον Οκτώβριο του 2022.

Και φυσικά, το ρετιρέ στην κορυφή του Central Perk Tower στη Νέα Υόρκη κατείχε την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο ακριβά ακίνητα στον πλανήτη. Η τιμή του; 250 εκατ. δολάρια (235 εκατ. ευρώ περίπου)

Η διώροφη βίλα χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Χτίστηκε από τον Άγγλο αρχιτέκτονα James Burton και σχεδιάστηκε από τον γιο του, Decimus Burton, το 1818.

Η τεράστια έκταση που την περιβάλλει υπολογίζεται σε τέσσερα στρέμματα ενώ η κατοικία περιλαμβάνει 40 υπνοδωμάτια στα 8.840 τετραγωνικά μέτρα του χώρου διαβίωσης.

«Είναι ο βρετανικός Λευκός Οίκος», ανέφερε χαρακτηριστικά μια πηγή στην The Evening Standard. «Είναι πολύ ξεχωριστό, καθώς γύρω του έχει τη λίμνη, τους απέραντους χλοοτάπητες και αυτή την υπέροχη πίσω πρόσοψη που μοιάζει με εκείνη του Λευκού Οίκου. Είναι η πιο απίστευτη ιδιοκτησία».

Σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας, η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας κατείχε το The Holme για περισσότερες από τρεις δεκαετίες από τότε που το αγόρασε το 1998. Ωστόσο, το αρχοντικό βρίσκεται τώρα στα χέρια εταιρειών διαχείρισης μαζί με ένα αεροπλάνο και μια πρόσθετη κατοικία στη Νέα Υόρκη, λόγω ακάλυπτου δανείου.

Δεδομένου ότι το The Holme θεωρείται το υψηλότερης αξίας περιουσιακό στοιχείο στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της οικογένειας, η πώλησή θεωρείται ως ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος για να αποπληρωθεί το δάνειο ύψους 180 εκατ. δολαρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το The Holme μπορείτε να απευθυνθείτε στα μεσιτικά γραφεία Beauchamp Estates και Knight Frank που φέρεται να χειρίζονται την πώληση.