Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα εν μέσω ενός ευρύτερου ράλι στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, ακόμη και μετά την ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών την Κυριακή το κλείσιμο της Signature Bank, της τελευταίας μεγάλης τράπεζας κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 11% στις 23.553,40 μονάδες, σύμφωνα με το Coin Metrics, αφού έπεσε έως και 19.386,17 δολάρια την Παρασκευή. Το Ethereum αυξήθηκε 7% στα 1.649,00 δολάρια.

Το άλμα στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου ήρθε αφότου οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια την Κυριακή το βράδυ να καλύψουν όλους τους καταθέτες της αποτυχημένης τράπεζας Silicon Valley Bank και να διαθέσουν πρόσθετη χρηματοδότηση για άλλες τράπεζες.

Οι επενδυτές επίσης διαμορφώνουν προσδοκίες ότι η Fed θα είναι λιγότερο επιθετική στην αύξηση των επιτοκίων τώρα που οι αρχές έχουν παρέμβει για να περιορίσουν τις επιπτώσεις από την SVB και την Signature.

«Ένας πιο αργός ρυθμός αυξήσεων επιτοκίων και ένα χαμηλότερο τερματικό επιτόκιο, συν η πιθανή ένεση ρευστότητας για να στηρίξει τις τράπεζες που αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις αναλήψεις (μέσω του Προγράμματος Τραπεζικής Χρηματοδότησης) συνεπάγονται μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά, ακόμη και αν αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί εν μέρει από την υψηλότερη αστάθεια» είπε η Noelle Acheson, οικονομολόγος και συγγραφέας του ενημερωτικού δελτίου «Crypto is Macro Now».

«Το Bitcoin είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα περιουσιακά στοιχεία στη ρευστότητα της αγοράς, καθώς το προφίλ του «κινδύνου» του δεν επιβαρύνεται από ανησυχίες για τα κέρδη ή τις αξιολογήσεις», είπε.

Το Υπουργείο Οικονομικών, η Federal Reserve και η FDIC αποκάλυψαν στην κοινή δήλωση της Κυριακής ότι η Signature Bank έκλεισε την ίδια ημέρα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση της τραπεζικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα