Οι μετοχές υποχώρησαν ξανά την Παρασκευή, καθώς οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις μετά τα προβλήματα στη Silicon Valley Bank, έναν δανειστή στον τεχνολογικό τομέα που αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες ομολόγων.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones υποχώρησε 60 μονάδες, ή 0,2%. Ο S&P 500 έπεσε 0,6% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,7%.

Η Silicon Valley Bank Financial σημείωσε και πάλι πτώση την Παρασκευή, χάνοντας 63% της χρηματιστηριακής της αξίας της premarket προτού σταματήσει να διαπραγματεύεται. Η μετοχή δέχτηκε τεράστια πίεση αφού η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαιο σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις πωλήσεις ομολόγων.

Επικαλούμενος πηγές, ο David Faber του CNBC ανέφερε ότι η τράπεζα βρισκόταν σε συνομιλίες για να εξαγοραστεί μετά την αποτυχία των προσπαθειών άντλησης κεφαλαίων. Ωστόσο, οι ταχείες εκροές καταθέσεων ξεπερνούν τη διαδικασία πώλησης, περιπλέκοντας τη δυνατότητα ρεαλιστικής αξιολόγησης της τράπεζας.

Σε τροχιά για την χειρότερη εβδομάδα από το 2008 το ETF των τραπεζών SPDR S&P Regional Banking

Η κρίση στην SVB πλήττει άλλες τράπεζες καθώς και τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, με το ETF “SPDR S&P Regional Banking” να καταγράφει απώλειες άνω του 4% και να βρίσκεται σε τροχιά για τη χειρότερη εβδομάδα από το 2008. Η διαπραγμάτευση αρκετών τραπεζικών μετοχών διακόπηκε επανειλημμένα την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων της First Republic, της PacWest και της Signature Bank που εστιάζει στην κρυπτογράφηση, οι οποίες σημείωσαν τελευταία πτώση κατά 17% έως 25%.

Η Bellwethers Bank of America και η Goldman Sachs υποχώρησαν κατά μικρότερα ποσά, χάνοντας 1% και 2,6%, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η Wall Street έρχεται από μια έντονα πτωτική διαπραγμάτευση την Πέμπτη με τον Dow να χάνει περισσότερες από 500 μονάδες. Για την εβδομάδα, ο Dow υποχωρεί 3,4%, με ρυθμό για τη χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 3,2%.