Tο ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο boutique ξενοδοχείο του ομίλου ΛΑΜΨΑ επί της οδού Ζαλοκώστα στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με την εταιρεία στην παρούσα φάση προχωρούν οι αδειοδοτήσεις για το ακίνητο, που είναι απαιτητικές λόγω και του χαρακτήρα του ως διατηρητέου.

Tο εν λόγω το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ και η εταιρεία το έχει μισθωμένο με μακροχρόνια μίσθωση με σκοπό να επενδύσει κεφάλαια άνω των €2,5 εκατ. για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο.

To 1.854 τ.μ. διατηρητέο κτίριο, στον πεζόδρομο της οδού Ζαλοκώστα, στον αριθμό 7-9 κατασκευάστηκε τη δεκαετία το ’30 και ήταν στην ιδιοκτησία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, περνώντας εν συνεχεία κάτω από την ομπρέλα του e- EΦΚΑ, ενώ τώρα, στόχος είναι η νέα, boutique μονάδα να συμπληρώσει σε σουίτες τη φιλοξενία 5 αστέρων του ομίλου ΛΑΜΨΑ στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Θετική πορεία

Σύμφωνα με την διοίκηση θετική ήταν η εικόνα της περυσινής χρονιάς και για τα δύο κεντρικά ξενοδοχεία που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Οι πληρότητες άγγιξαν το 68% για το σύνολο του έτους και παρά το “αδύναμο” λόγω covid ξεκίνημα τα νούμερα ενισχύθηκαν λόγω της σταδιακής ανάκαμψης του τουρισμού της πρωτεύουσας. Η μέση πληρότητα το 2022 είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με την περίοδο προ κορωνοϊού (οπότε είχε διαμορφωθεί για τις δύο μονάδες του Συντάγματος στο 71,7%) λόγω της πανδημίας ειδικά τους πρώτους μήνες του έτους, οπότε ίσχυαν και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Η επιστροφή κεφαλαίου

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι μέτοχοι ενέκριναν την επιστροφή κεφαλαίου €0,47 ανά μετοχή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Εκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομοφώνως και παμψηφεί επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, τα ακόλουθα:

(1) επί του πρώτου θέματος, αποφάσισε, κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 10.041.080 € με κεφαλαιοποίηση ίσου ποσού από το λογαριασμό «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το Άρτιο», με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το ποσό των 0,47 €, ήτοι από 1,12€ σε 1,59€ καθώς και την αντίστοιχη τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 5 του Καταστατικού.

(2) επί του δεύτερου θέματος αποφάσισε, κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά ποσό 10.041.080 € με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,47 €, ήτοι από 1,59€ σε 1,12€, και επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους καθώς και την αντίστοιχη τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 5 του Καταστατικού.