Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για συμμετοχή στις ευρωεκλογές της Κυριακής, ενώ τόνισε ότι «δεν μας κάνει χάρη να καταθέσει το πόθεν έσχες του ο κ. Κασσελάκης».

Ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε ότι «μόνο η ΝΔ θέλει να πατήσει γκάζι στις μεταρρυθμίσεις» επαναλαμβάνοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η αύξηση των μισθών» ενώ προανήγγειλε ότι «θα κάνουμε κάτι για τους τρίτεκνους και όχι μόνο» στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για το δημογραφικό.

Αιχμές κατά της αντιπολίτευσης

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκτιμήσεις περί αποχής στις κάλπες της Κυριακής, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι να μην συμβεί η μεγάλη αποχή που λένε κάποιοι και οι πολίτες να αντιληφθούν τη σημασία των ευρωεκλογών. Αντιλαμβάνομαι την κούραση των πολιτών, είναι η τρίτη πανελλαδικής εμβέλειας εκστρατεία σε έναν χρόνο, αχρείαστα γιατί είχαμε την κάλπη της απλής αναλογικής. Υπάρχει μια γενικότερη κούραση. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να εξηγήσουμε γιατι είναι σημαντική η συμμετοχή για το μέλλον της Ελλάδας. Κάνω έκκληση: αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη. Πολλές σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Δεν θα ήθελα το βράδυ των εκλογών να συζητάμε και να λέμε ότι είμαστε όλοι χαμένοι επειδή είχαμε μεγάλη αποχή. Θα έχουμε μεγαλύτερη αποχή, αυτό συμβαίνει πάντα στις ευρωεκλογές. Δεν νομίζω ότι η τοξικότητα βοηθάει να φέρουμε κόσμο στις κάλπες» ενώ θύμισε ότι «την επιστολική ψήφο την έφερε και την ψήφισε μόνη της η ΝΔ» και ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε καμία μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού».

Ακόμη, υπενθύμισε ότι «το σύνθημα το προεκλογικό της ΝΔ είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές για να είναι πιο δυνατή η φωνή της Ελλάδας. Να έχουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα έχουμε ευρωπαϊκό ταμείο για την άμυνα. Τι θα γίνει με τους αγρότες, πώς θα αντιμετωπίσουμε ζητήματα ανταγωνιστικότητας».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «είναι κάλπη που θα βγουν συμπεράσματα. Το μόνο κόμμα που έχει θέσει συγκεκριμένο στόχο είναι η ΝΔ. Έχουμε πει ότι θέλουμε να πιάσουμε ή να ξεπεράσουμε το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών. Μόνο η ΝΔ θέλει να πατήσει γκάζι στις μεταρρυθμίσεις, όλοι οι άλλοι λένε πατήστε φρένο. Δεν θέλω να δώσω σε κανένα τη δυνατότητα να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση έχει νομιμοποίηση να κάνει μεταρρυθμίσεις. Εμείς κάνουμε εκκενώσεις καταλήψεων, δεν θέλω να ακούσω ότι δεν έχετε νομιμοποίηση γι αυτές τις επιχειρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν δείτε τις ομιλίες δεν μιλάει για την Ευρώπη».

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι «κανένα αποτέλεσμα δεν θα οδηγήσει σε εθνική κάλπη. Όσο πιο μεγάλο είναι το αποτέλεσμα της ΝΔ τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

Με αφορμή, δε, την παρατήρηση ότι «ο λαϊκισμός στην Ευρώπη σηκώνει κεφάλι», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ειδικά στην Ελλάδα η αντιπολίτευση τόσο σε επίπεδο παροχών με λεφτόδεντρα και δυστυχώς ως προς το ύφος και το ήθος του πολιτικού λόγου. Πίστευα ότι είχαμε τελειώσει με τον Πολακισμό αλλά ο μαθητής, ο κ. Κασσελάκης, έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο. Αν δείτε την ομιλία στο Σύνταγμα θα δείτε ότι είναι γεμάτη ύβρεις κατά όλων».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ» το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη στάση του στη Βουλή καθώς καταψήφισε την επιστολική ψήφο. Θα φέρουμε επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Για τον Κασσελάκη και το πόθεν έσχες

Αναφερόμενος στην υπόθεση σχετικά με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε κάλλιστα να είχε καταθέσει τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, το πρώτο πόθεν έσχες εδώ και μήνες. Ο ίδιος επέλεξε να κάνει το πόθεν έσχες του σόου και μάλλον να δημιουργηθούν περισσότερα ερωτήματα. Δεν θέλω να δώσω περισσότερη συνέχεια γιατί αδικούμε το θέμα των ευρωεκλογών. Το δικό μου πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά. Νομίζω ότι το αναγνώρισε και ο ίδιος ότι έχει παραβεί τον νόμο. Γίνεται ζήτημα γιατί λέιε ότι είναι ο μόνος έντιμος. Χρησιμοποίησε απαράδεκτη φρασεολογία για όλο το πολιτικό σύστημα. Δεν μας κάνει χάρη με το να καταθέσει το πόθεν έσχες είναι υποχρέωσή του».

Διαβάστε ακόμη