Τέσσερις κραυγαλέες περιπτώσεις μεγαλοεπιχειρηματιών που φέρονται να έχουν διαπράξει βαριά κακουργήματα, από ξέπλυμα βρόμικου χρήματος έως και φοροδιαφυγή μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων, διερευνούν εξονυχιστικά οι αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η αρχή ξεπλύματος καθώς και οι φορολογικές αρχές έχουν εστιάσει σε τέσσερις καυτούς φακέλους!

Ο πρώτος φάκελος αφορά έλληνα επιχειρηματία που ανδρώθηκε στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια ασκεί επιχειρηματική δράση στη χώρα μας, προβαίνοντας σε αθρόες εξαγορές ακινήτων προβολής, από την Κηφισιά, το Κεφαλάρι μέχρι την Λεωφόρο Συγγρού και την Μύκονο με ύποπτης προέλευσης κεφαλαία.

Ο αποκαλούμενος και Βενεζουελάνος βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών επί ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο ο φάκελος του έμεινε ερμητικά κλειστός σε …κλειδωμένο συρτάρι.

Όμως ο φάκελος άνοιξε ξανά καθώς προέκυψαν ύποπτα εμβάσματα από Βενεζουέλα προς ΗΠΑ και από ΗΠΑ προς Ελβετία και στη συνέχεια προς Αθήνα!

Ο δεύτερος και ο τρίτος φάκελος αφορούν φοροδιαφυγή και σπάσιμο capital controls το 2015  με μεταφορά ποσού ύψους 80 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα προς την Κύπρο.

Πρωταγωνιστές πολύ γνωστός εφοπλιστής το όνομα του οποίου έγινε γνωστό με αφορμή το μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο της εποχής καθώς και επώνυμος στοιχηματζής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εφοπλιστής εκμεταλλευόμενος δανειακές του συμβάσεις με μεγάλη τράπεζα τις αξιοποιούσε παρανόμως λαμβάνοντας αμοιβή 8-10%, προκειμένου να βοηθά τον στοιχηματζή να βγάζει από τη χώρα τεράστια ποσά, παρά τις απαγορεύσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο τέταρτος φάκελος αφορά πολύ γνωστό εργολάβο ο οποίος φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση πλαστών και εικονικών τιμολογίων ύψους 120-150 εκατ. ευρώ.!!!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.