Πληθαίνουν στο διαδίκτυο τα βίντεο με συμπλοκές από την πόλη της νότιας Κίνας των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία επανήλθε σε συνθήκες καραντίνας λόγω δέκα νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Βίντεο που αναρτήθηκαν, δείχνουν μαζικές διαμαρτυρίες με αίτημα την άρση των περιορισμών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για αθρόες συλλήψεις, δημοσιεύοντας βίντεο επέμβασης αστυνομικών με ιατρικές στολές, στη συνοικία Σαουέι.

Οι κάτοικοι δεκατεσσάρων «ζωνών υψηλού κινδύνου», χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός, αντιμετωπίζουν περιορισμούς. Δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, να εισέλθουν σε εστιατόρια ή να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, παρά μόνον αν έχουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) που έχουν κάνει το τελευταίο 24άωρο.

Το βίντεο από ετοιμόγεννη, την οποία δε δέχθηκε μαιευτήριο επειδή δεν είχε αρνητικό τεστ, είναι ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης.

Αρκετά διεθνή Μέσα ενημέρωσης συνδέουν την καραντίνα με τη διεξαγωγή σε λίγες εβδομάδες, του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: