Ο νέος φάκελος, που αφορά αποκλειστικά τη Μαρία Καρρά, εστάλη πριν από μερικές ημέρες στον αρμόδιο εισαγγελέα από την Αρχή Προστασίας Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ο φάκελος περιέχει ντοκουμέντα, έγγραφα και στοιχεία που «δένουν» τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με την οποία, η χήρα του εκδότη – δημοσιογράφου κατέθετε αναληθείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» επί σειρά ετών, σύμφωνα με πληροφορίες. Τα στοιχεία της έρευνας, που φέρεται να επεκτάθηκε και σε κράτη του εξωτερικού, δείχνουν ότι η Μαρία Καρρά από το 2010 μέχρι και τώρα απέκρυψε συνολικά εισοδήματα, ύψους 30.000.000 ευρώ.

Προσθέτως, οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που είχε υποχρέωση να καταθέτει ως δημοσιογράφος τα τελευταία δώδεκα χρόνια, αποδεικνύονται αναληθείς, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής και τα ελάχιστα στοιχεία που διαρρέουν. Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα με τα δεκάδες ακίνητα, τα εκατομμύρια των καταθέσεων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και τις θυρίδες με τις ράβδους χρυσού.

Πλέον, η υπόθεση λαμβάνει… άλλη τροπή, αφού η Μαρία Καρρά είναι, πλέον, το κεντρικό πρόσωπο αυτού του κληρονομικού «θρίλερ» που άρχισε στα τέλη του περασμένου χρόνου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη επισκιάζει και όσα έγιναν γνωστά χθες το βράδυ (26/10), όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι παραδόθηκε στους γιους του εκλιπόντος και τη χήρα του, η απογραφή της κληρονομιάς στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού η ειρηνοδίκης απλώς διόρισε έναν συμβολαιογράφο για να αρχίσει την απογραφή των περιουσιακών στοιχείων που άφησε ο Γιώργος Τράγκας. Διαδικασία που θα διαρκέσει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να απογραφούν τα πάντα και να ενημερωθούν οι τρεις κληρονόμοι.

Από αυτούς, ο Φρέντι Τράγκας έχει αποποιηθεί την κληρονομιά τόσο στην Ελλάδα όσο και το Μονακό, ενώ, ο αδερφός του Γιάννης και η Μαρία Καρρά, έμειναν στο παιχνίδι. Η τελευταία είναι πλέον βασική πρωταγωνίστρια μίας υπόθεσης που άφησε άφωνη την κοινή γνώμη, όταν έγιναν σταδιακά τα αποκαλυπτήρια του εύρους της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη: