Η περιουσία που Γιώργου Τράγκα, μετά τα αποκαλυπτήριά της, την έρευνα που ακολούθησε και το βούλευμα που συντάχθηκε από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ερευνάται ενδελεχώς από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καλούν όλους όσους θεωρούν ότι εμπλέκονται, προκειμένου να καταθέσουν τι γνωρίζουν για την κληρονομιά Τράγκα. Συνεργάτες του εκδότη-δημοσιογράφου, επιχειρηματίες, στελέχη του τραπεζικού χώρου και πρώην μέλη στα διοικητικά συμβούλια κάποιων από τις δεκάδες εταιρείες που είχε συστήσει καταθέτουν το τελευταίο διάστημα.

Τελευταίοι θα παρουσιαστούν ο Γιάννης Τράγκας και η τελευταία σύζυγος του ανθρώπου που έστησε μια real estate αυτοκρατορία εντός και κυρίως εκτός συνόρων, Μαρία Καρρά, αφού οσονούπω έρχεται η σειρά της οικογένειας.

Εάν κριθεί αναγκαίο, κατάθεση θα δώσει και ο Φρέντυ Τράγκας, που αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη φύγει για το Μονακό -όπου και κατατέθηκε η διαθήκη του πατέρα του- η φόρμα αποποίησής της, προκειμένου να κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο του πριγκιπάτου, όπου κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Τράγκας.

Απορρίφθηκε η προσφυγή της Μαρίας Καρρά κατά της δέσμευσης της περιουσίας της

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε απορριφθεί η προσφυγή της Μαρίας Καρρά, συζύγου του Γιώργου Τράγκα, κατά της δέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων, δίνοντας συνέχεια στο κληρονομικό θρίλερ.

Οι αρχές είχαν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μαρίας Καρρά και τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα.

Η σύζυγος του εκδότη και δημοσιογράφου βρέθηκε να ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η ίδια εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην απόκτηση της περιουσίας του συζύγου της.

Μένοντας μόνιμα πλέον στο Μαϊάμι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μαρία Καρρά έρχεται στην Ευρώπη μόνο όταν πρόκειται να συναντήσει τον τελευταίο δικηγόρο που προσέλαβε, τον Θεόδωρο Μαντά.

Τα ραντεβού τους λαμβάνουν χώρα στο Μονακό, το μικροσκοπικό πριγκιπάτο που επέλεξε ο Γιώργος Τράγκας ως μόνιμη κατοικία του τα τελευταία χρόνια της μυθιστορηματικής ζωής του.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μαρίας Καρρά και τα περιουσιακά της στοιχεία και έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 10 off shore συμφερόντων Γιώργου Τράγκα. Ωστόσο ο εντοπισμός και η διασταύρωση του μαύρου χρήματος είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Η δέσμευση που έχει γίνει αφορά χρήματα και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Σε χώρες όμως που είναι μη συνεργάσιμες είναι δύσκολο να γίνουν άμεσες ενέργειες.

Πρώτος σταθμός, το Μονακό

Το Μονακό, φορολογικός «παράδεισος» του Γιώργου Τράγκα, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ περνούσε τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Στο πριγκιπάτο το όνομά του φέρεται να συνδέεται με τρία ή τέσσερα ακίνητα: ένα διαμέρισμα στη rue de la Turbie, το οποίο λειτουργούσε ως έδρα επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων  και της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, ένα ακόμη διαμέρισμα το οποίο φέρεται να δήλωνε ως μόνιμο τόπο διαμονής, ένα τρίτο ακίνητο πάνω από το Parc Princesse Antoinette που χρησιμοποιούσε ως έδρα εταιρείας δημοσίων σχέσεων και ένα τέταρτο στη rue Du Larvotto το οποίο δεν είναι πάντως σαφές αν του ανήκε.

Άρωμα Γαλλίας 

Στη Γαλλία ο επενδυτικός οίστρος του Γιώργου Τράγκα -πέρα από το εξοχικό που διατηρούσε επί σειρά ετών στη Νίκαια–  φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, να φθάνει και στο Παρίσι, σε ένα από τα κεντρικότερα και ποιο ακριβά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, στην οδό Victor Hugo, σχεδόν δίπλα στην Αψίδα του Θριάμβου.

Γιώργος Τράγκας: Η αμύθητη περιουσία του και η μάχη της διαδοχής

Η βίλα στη Νίκαια

Γιώργος Τράγκας: Η αμύθητη περιουσία του και η μάχη της διαδοχής

Η βίλα στη Νίκαια

Το αμερικάνικο όνειρο 

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι ιδιοκτησίες μοιράζονται μεταξύ Νέας Υόρκης, Μαϊάμι και Λας Βέγκας. Το πρώτο διαμέρισμα βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών στη φημισμένη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, το δεύτερο ακριβώς απέναντι από το περίφημο Miami Beach, στον Βiscayne Bay, και το τρίτο στο αγαπημένο του Γιώργου Τράγκα Λας Βέγκας (όπου άλλωστε είχε ανανεώσει  τους γαμήλιους όρκους του με τη Μαρία Καρρά το 2019) στους Veer Towers, τους δίδυμους πύργους που κοσμούν τη Las Vegas Boulevard South, ανάμεσα στα«Bellagio Hotel» και το «MGM Grand».

Γιώργος Τράγκας: Η αμύθητη περιουσία του και η μάχη της διαδοχής

Live your myth in Greece 

Στην Ελλάδα τέλος, η εντυπωσιακή συλλογή ακινήτων του Γιώργου Τράγκα φέρεται να περιλαμβάνει, εκτός από τη βίλα του βιομήχανου Χρυσαφίδη (της γνωστής οικογένειας που είχε ξεκληρίσει ο ταϊλανδός μπάτλερ στην πολύκροτη υπόθεση του 1991), ακίνητα σε Μύκονο και Κέρκυρα και βεβαίως στην Αθήνα, στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στο Κουκάκι, με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη.

Γιώργος Τράγκας: Η αμύθητη περιουσία του και η μάχη της διαδοχής

Βίλα με θέα την Ακρόπολη

Πώς τα απέκτησε;

Πώς ένας δημοσιογράφος εν καιρώ διαρκούς κρίσης των παραδοσιακών ΜΜΕ και βεβαίως δεκαετούς οικονομικής κρίσης στη χώρα έφτασε να έχει τέτοια περιουσία; Ο Τράγκας «ξεκίνησε με δυσθεώρητα, ακόμα και για την εποχή εκείνη, ραδιοφωνικά συμβόλαια τη δεκαετία του ’90. Ίσως ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος ραδιοφωνικός παραγωγός επί σειρά ετών. Ήταν εποχές που η ακροαματικότητα των εκπομπών του ξεπερνούσε το 50%, μια επιτυχία που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει «χρυσές» μεταγραφές: πέρασε από τον μεγάλο Flash του Σωκράτη Κόκκαλη, τον Planet του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, τον Real του Νίκου Χατζηνικολάου, τα Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη.

Γιώργος Τράγκας: Η αμύθητη περιουσία του και η μάχη της διαδοχής

Βίλα στο Παρίσι

Γιώργος Τράγκας: Η αμύθητη περιουσία του και η μάχη της διαδοχής

Βίλα στο Παρίσι

Γιώργος Τράγκας: Η αμύθητη περιουσία του και η μάχη της διαδοχής

Βίλα στο Παρίσι

Η ραδιοφωνική επιτυχία έφερε και καλά αμειβόμενες, αν και παρακμιακές, τηλεοπτικές εκπομπές («Χωρίς Αναισθητικό», «Viva», «Ελεύθερος Σκοπευτής»). Φαίνεται ότι ο εκλιπών είχε την προνοητικότητα να επενδύει τις υψηλές αμοιβές του σε ακίνητα, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια σταθερή, αν όχι πολλά υποσχόμενη επένδυση. Συνέβαλε όμως και το εκδοτικό-επιχειρηματικό δαιμόνιο του Τράγκα, κυρίως δε με την περίπτωση της εφημερίδας «Χώρα», η οποία με έναν μαγικό τρόπο, επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, κατάφερνε να αποσπά τεράστια κρατικά διαφημιστικά έσοδα σε πλήρη αναντιστοιχία με την κυκλοφορία της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την εποχή που η Ελλάδα όδευε προς τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, η «Χώρα» του Τράγκα αποσπούσε περίπου το 6% της κρατικής διαφήμισης, έχοντας μόνο το 0,3% της κυκλοφορίας του ημερήσιου Τύπου! Επίσης ενδιαφέρον έχει ότι με ένα επίσης μαγικό τρόπο κατάφερνε να πουλήσει πανάκριβα ορισμένα από τα εκδοτικά του εγχειρήματα –τα οποία όμως δεν μπορούσαν καν να θεωρηθούν βιώσιμα. Πέτυχε μεγάλο αντίτιμο για την αθλητική εφημερίδα «Derby Sports», ενώ εκχώρησε το ΚΑΝΑΛΙ 10 στον επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη αντί ενός τεράστιου ποσού, όπως είχε ειπωθεί τότε, για ένα τέτοιο περιθωριακό κανάλι.

Διαβάστε ακόμη: