Απορρίφθηκε η προσφυγή της Μαρίας Καρρά, συζύγου του Γιώργου Τράγκα, κατά της δέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων, δίνοντας συνέχεια στο κληρονομικό θρίλερ.

Οι αρχές είχαν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μαρίας Καρρά και τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα.

Η σύζυγος του εκδότη και δημοσιογράφου βρέθηκε να ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η ίδια εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην απόκτηση της περιουσίας του συζύγου της.

Μένοντας μόνιμα πλέον στο Μαϊάμι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μαρία Καρρά έρχεται στην Ευρώπη μόνο όταν πρόκειται να συναντήσει τον τελευταίο δικηγόρο που προσέλαβε, τον Θεόδωρο Μαντά.

Τα ραντεβού τους λαμβάνουν χώρα στο Μονακό, το μικροσκοπικό πριγκιπάτο που επέλεξε ο Γιώργος Τράγκας ως μόνιμη κατοικία του τα τελευταία χρόνια της μυθιστορηματικής ζωής του.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μαρίας Καρρά και τα περιουσιακά της στοιχεία και έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 10 off shore συμφερόντων Γιώργου Τράγκα. Ωστόσο ο εντοπισμός και η διασταύρωση του μαύρου χρήματος είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Η δέσμευση που έχει γίνει αφορά χρήματα και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Σε χώρες όμως που είναι μη συνεργάσιμες είναι δύσκολο να γίνουν άμεσες ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη: