Αποφασισμένος να διερευνήσει εξονυχιστικά μια σειρά από υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, οι φάκελοι των οποίων για χρόνια είναι καταχωνιασμένοι στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών, εμφανίζεται ο προϊστάμενος της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος κ. Βουρλιώτης.

Τα ταχύτατα αντανακλαστικά που σημείωσε η υπηρεσία στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης με τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα αποκαλύπτουν την αποφασιστικότητα του κ. Βουρλιώτη να προχωρήσει όλες τις υποθέσεις και ειδικά αυτές που χαρακτηρίζονται ως δημοσίου συμφέροντος.

Το πόρισμα που εξέδωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα είναι καταπέλτης, όπως και η απόφαση με την οποία ακυρώνεται η αλλαγή φορολογικής έδρας του Γ. Τράγκα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά μια ελεγκτική υπηρεσία αποφασίζει ότι η αλλαγή φορολογικής έδρας από την Ελλάδα στο Μονακό ήταν παράνομη και γι΄ αυτό όλη η υπόθεση εμπίπτει πλέον στην ελληνική νομοθεσία και στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Με την απόφαση αυτή ο Βουρλιώτης στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ελεγχθούν και μάλιστα κατά προτεραιότητα διάφοροι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που έχουν αλλάξει φορολογική έδρα αποκλειστικά και μόνο για να κρύψουν μαύρα εισοδήματα, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Πρόκειται για εκατοντάδες μεγαλόσχημους επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα πρόκειται να διερευνήσει επίσης μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τις οποίες μέχρι τώρα κατά περίεργο τρόπο κρατάνε στα συρτάρια διάφορες συναρμόδιες υπηρεσίες.

Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται σύντομα να εκδοθεί πόρισμα για υποθέσεις φοροδιαφυγής, στις οποίες εμπλέκονται οι ιδιοκτήτες δύο στοιχηματικών εταιρειών.

Για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων η Αρχή για το Ξέπλυμα θα ακολουθήσει μεθοδολογία FBI, όπως και στο ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα.

Στο στόχαστρο της Αρχής θα βρεθούν επίσης πολλοί επιχειρηματίες που έχουν πτωχεύσει τις εταιρείες τους, αλλά οι ίδιοι περνάνε σαν κροίσοι διαθέτοντας τεράστια περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προχωράει η «Αττική οδός No 2» με σύμβαση παραχώρησης 1,5 δις και επέκταση σε Λαύριο, Ραφήνα και Ελληνικό! Η τελική ετυμηγορία του Υπ. Υποδομών προς όφελος των Ελλήνων κατασκευαστών! Εξασφαλίστηκαν τα 400 εκατ. της κρατικής χρηματοδότησης!

Την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ (παρά την διεθνή κρίση, την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους δανεισμού λόγω επιτοκίων) δρομολογεί τις διαδικασίες για τον διεθνή διαγωνισμό που αφορά την παραχώρηση της Αττικής οδού, για την οποία φημολογείται ότι το τίμημα μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 2,4 δις. ευρώ (αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι στην προκειμένη συγκυρία θα πρέπει να θεωρείται ως θαύμα ακόμη και τα 2 δις. ευρώ) το Υπ. Υποδομών μέσα από τον κεντρικό σχεδιασμό του εξετάζει πλέον σοβαρά – μαζί με άλλα δύο σενάρια- να προχωρήσει στην «Αττική οδό Νο2», στην δημοπράτηση δηλαδή των 3 επεκτάσεων της Αττικής οδού προς Λαύριο, Ραφήνα και Βουλιαγμένη – Ελληνικό (διά μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης – Αργυρούπολης) ως σύμβαση παραχώρησης, ύψους περίπου 1,5 δις. ευρώ!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο τραπέζι του Υπ. Υποδομών οι σύμβουλοι του έργου έριξαν αρχικά τρία σενάρια για τον τρόπο δημοπράτησης και υλοποίησης των 3 έργων επέκτασης της Αττικής οδού: Να κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ, να προκηρυχθούν διαγωνισμοί ως δημόσια έργα, όπως ακριβώς συνέβη με την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης των 350 εκατ. ευρώ ή να δημοπρατηθούν σε ενιαία μορφή, ως σύμβαση παραχώρησης, να δημιουργηθεί επί της ουσίας μια Αττική οδός Νο2! Σενάριο στο οποίο η κυβέρνηση φέρεται τελικά να έχει καταλήξει σε βαθμό που να μπορούμε να πούμε πως «ο κύβος για την Αττική οδό Νο 2 ερρίφθη»!!!

Γεγονός που θα έχει ένα διπλό όφελος:

Πρώτον, λόγω της αύξησης κυκλοφορίας που θα υπάρξει από το νέο υπερσύγχρονο αυτό οδικό δίκτυο και της ενιαίας διαχείρισης των 3 έργων, θα επωφεληθεί τα μέγιστα η υφιστάμενη Αττική οδός, η οποία θα γίνει ακόμη πιο δελεαστική για τους υποψήφιους αγοραστές και στην ουσία θα ανεβάσει το τίμημα!

Δεύτερον, πρόκειται για μια παραχώρηση αμιγώς εργολαβική, που εμπεριέχει στο σύνολο της κατασκευαστικό αντικείμενο ύψους περίπου 1,5 δις. ευρώ, γεγονός που ευνοεί τις εγχώριες τεχνικές εταιρίες και όχι φυσικά τα ξένα funds!

Το μόνο ζήτημα που την ώρα αυτή δεν επιτρέπει τις ανακοινώσεις για την προκήρυξη του έργου ως σύμβαση παραχώρησης είναι γιατί ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί απολύτως το σκέλος της κρατικής χρηματοδότησης που υπολογίζεται γύρω στα 400 εκατ. ευρώ, οπότε και στη συνέχεια να μπορεί να προσδιοριστεί το ύψος και το εύρος των διοδίων!

Ωστόσο κύκλοι του Υπ. Υποδομών διαβεβαίωναν τις τελευταίες μέρες ότι τελικά οι σχετικές πιστώσεις εγκρίθηκαν οπότε η τελική διαδικασία παίρνει το δρόμο της!

Μελετητικοί και εργοληπτικοί κύκλοι με τους οποίους ήρθε σε επαφή το radar, υποστηρίζουν ότι η δημιουργία της Αττικής οδού Νο 2 αποτελεί την ιδανική επιλογή για την δημοπράτηση των 3 έργων, που σε κάθε περίπτωση ευνοεί τόσο την υφιστάμενη Αττική οδό όσο και τις μεγάλες τεχνικές εταιρίες!

Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η σύνδεση της Αττικής οδού με το Ελληνικό, όπου λόγω των εργασιών θα μπαινοβγαίνουν περίπου 800-1.000 φορτηγά ημερησίως, θα οδηγήσει το Υπ. Υποδομών στην κατάργηση των φωτεινών σηματοδοτών στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, η οποία σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως ελεύθερης διέλευσης, χωρίς φανάρια, όπως ακριβώς η Λεωφόρος Συγγρού!

Κουίζ: Με ποιον πρωτοκλασάτο υπουργό, τον «τα έχει πάρει στο κρανίο» ο πρωθυπουργός;

Μου λένε, καλά πληροφορημένες πηγές, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρεμπιπτόντως βγήκε τουλάχιστον 5-6 φορές στα κανάλια με δηλώσεις και παρεμβάσεις για τα όσα συνέβαιναν στο μέτωπο των πυρκαγιών, μολονότι δεν ήταν δική του αρμοδιότητα με την στενή έννοια, «τα έχει πάρει στο κρανίο» με «εισαγόμενο» υπουργό, ο οποίος είναι όλο «φρου φρου κι αρώματα», από δουλειά τίποτα, ενώ άλλοι τελικά «πλένουν την μπουγάδα»!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον συγκεκριμένο υπουργό, που από τους συναδέλφους του αποκαλείται «Λαλάκης ο εισαγόμενος» (με παραπομπή στην περίφημη τηλεοπτική διαφήμιση της δεκαετίας του 80 με τον Σάκη Παπαναστασίου), σπονσονάρει με πλήθος δημοσιευμάτων επώνυμος μεγαλοδημοσιογράφος εφημερίδας της παράταξης!

Καταλαβαίνετε γιατί! Αυτός φέρεται να τον είχε προτείνει!!! Σπουδαία ανακάλυψη ο «Λαλάκης ο Εισαγόμενος»!

Η ΔΕΗ, η Τέρνα Ενεργειακή, οι προοπτικές, το ντηλ με την First (;) σε τιμή υψηλότερη της Macquarie κατά 1,77-1,82 ευρώ και το εμμονικό σύστημα των γνωστών – άγνωστων του Διαδικτύου, που στοχοποιεί τις κορυφαίες της Ενέργειας!

Δεν χωρεί αμφιβολία, όπως προκύπτει μέσα από αλλεπάλληλα αρνητικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, ότι ένα εμμονικό επιχειρηματικό – τραπεζικό- μιντιακό σύστημα, έχει στοχοποιήσει την ΔΕΗ και την Τέρνα Ενεργειακή! Τις δύο κορυφαίες εταιρίες στη χώρα στον τομέα της Ενέργειας και των ΑΠΕ, οι οποίες ως γνωστόν βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών, των κορυφαίων funds του κόσμου και των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών όπως η Goldman Sachs!

Σε μόνιμη βάση, κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και με ειδήσεις – αναλύσεις, οι οποίες διαψεύδονται καθημερινά, οι γνωστοί – άγνωστοι των μίντια, του Διαδικτύου, των περίεργων επιχειρηματικών συμφερόντων και τα απομεινάρια – απολειφάδια του πάλαι ποτέ πανίσχυρου τραπεζικού συστήματος των σκανδάλων και των κακουργημάτων, επιδιώκουν να υποβαθμίσουν και να υποτιμήσουν, σε αξία και ειδικό βάρος, τόσο την ΔΕΗ, όσο και την Τέρνα Ενεργειακή, διακατεχόμενοι από εμμονές, κόμπλεξ και εμπλοκές – διασυνδέσεις με κέντρα κερδοσκοπίας στο Χρηματιστήριο!

Υπό αυτό το πρίσμα, προσπαθώντας να παρουσιάσουν το άσπρο ως μαύρο, κάνουν πως δεν βλέπουν, ούτε αντιλαμβάνονται την τεράστια δυναμική της ΔΕΗ, την επιθετική αναπτυξιακή της πορεία, τα κέρδη που μοίρασε στους πελάτες – καταναλωτές, αλλά και την αγορά ίδιων μετοχών μέσα από ένα πρόγραμμα που καταδεικνύει ότι η Διοίκηση ενδιαφέρεται για τους μετόχους, ιδίως τους μικρούς!

Μια ΔΕΗ για μετοχικά πακέτα της οποίας ενδιαφέρονται την ώρα τούτη τόσο η CVC, όσο και 2 μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες! Όπως αντιλαμβάνεστε, το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει περάσει από την απαξία στην κυριαρχία έχει ενοχλήσει πολλούς, γνωστούς και αγνώστους!

Αντίστοιχα χολή χύνουν καθημερινά με μαϊμού αναλύσεις της συμφοράς, για γέλια και για κλάματα, για την Τέρνα Ενεργειακή, την κορυφαία των ΑΠΕ, στα πόδια της οποίας έχουν πέσει την ώρα τούτη τα κορυφαία funds του πλανήτη!

Μολονότι οι γνωστοί – άγνωστοι εμμονικοί κύκλοι υπονομεύουν την επικείμενη επιχειρηματική συμφωνία, θα πρέπει να ξέρουν, όπως και η αγορά που δεν πρέπει να παρασύρεται από την σκόπιμη κινδυνολογία – καταστροφολογία, ότι το deal της Τέρνα Ενεργειακής είναι ΣΙΓΟΥΡΟ, σε τιμή περίπου 22 ευρώ, που  θα υλοποιηθεί το αργότερο το Σεπτέμβριο, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο εάν αγοραστής θα είναι η First που προσφέρει τίμημα υψηλότερο κατά 1,77 – 1,82 ευρώ από την Macquarie που βγήκε από την διαπραγμάτευση!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν…. Για τους νταραβεριτζήδες – κερδοσκόπους και το εμμονικό σύστημα έχουμε καιρό για να τα πούμε από την καλή και την ανάποδη…