«Η κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά και ηθικά. Για το Κίνημα Αλλαγής, η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής», σχολίασε ο αρμόδιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς, με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Θεόδωρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία δημοσιεύθηκε σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση.

Ο κ. Πουλάς υποστηρίζει ότι η μελέτη ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού από τον Μάϊο, ενώ επιβεβαιώνει την αποτυχία της κυβέρνησης να θωρακίσει έγκαιρα το ΕΣΥ, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην πανδημία.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη μελέτη, καθημερινά φεύγουν από τη ζωή ασθενείς, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να ζήσουν, αφού η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι αυξημένη κατά 87%. «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που αναπτύχθηκαν γρήγορα αλλά δε στελεχώθηκαν ή στελεχώθηκαν με προσωπικό που δεν εκπαιδεύτηκε έγκαιρα ή έχουν προσωπικό που πολύ σύντομα θα υπερβεί τα όρια των αντοχών του», σημείωσε ο κ. Πουλάς.