Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν σε μια νέα λίστα αναφορών κερδών και οι επενδυτές παρακολούθησαν τις τελευταίες κινήσεις στις αποδόσεις των ομολόγων.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones κέρδισε 274 μονάδες, ή 0,8%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,7%, μαζί με τον Nasdaq Composite.

Η Coca Cola ανέφεραν κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή να ανέβει περισσότερο από 3%. Εν τω μεταξύ η Spotify , σημείωσε άνοδο 9% αφού η εταιρεία δημοσίευσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Οι μετοχές της General Motors σημείωσαν περίπου 1% μετά από καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Ωστόσο, η εταιρεία απέσυρε τις προοπτικές πλήρους έτους εν μέσω αυξανόμενων δαπανών λόγω των απεργιών των συνδικάτων των United Auto Workers.

Η  Microsoft και Alphabet είναι μεταξύ των εταιρειών που δημοσιεύουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Άλλα ονόματα τεχνολογίας που αναμένεται να ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν τις Amazon και Meta.

Ωστόσο, ακόμη κι αν ο κατάλογος των ονομάτων τεχνολογίας που αναφέρουν οικονομικά αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, οι αποτιμήσεις για τον ευρύτερο τομέα αυτών των εταιρειών παραμένουν πολύ υψηλές, σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων του Ομίλου Bahnsen, David Bahnsen.

«Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που βλέπουμε από τα μεγάλα κέρδη τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα, τα αποτελέσματα δεν θα δικαιολογήσουν τις παράξενες αποτιμήσεις τους», δήλωσε ο Bahnsen. «Ακόμη και με τις μειώσεις των τιμών των μεγάλων μετοχών τεχνολογίας τους τελευταίους τρεις μήνες, οι μεγάλες μετοχές τεχνολογίας εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβές και τιμολογούνται για την τελειότητα και μετά κάποιες, και αυτή είναι μια δυναμική που δεν είναι πιθανό να τελειώσει καλά».

Περίπου 150 εταιρείες του S&P 500 S&P 500 πρόκειται να υποβάλουν έκθεση αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, η σεζόν έχει ξεκινήσει καλά.

Περίπου το 23% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη αναφέρει κέρδη και το 77% από αυτές έχουν δημοσιεύσει κέρδη που ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Διαβάστε ακόμη: