Με αρνητικά πρόσημα, αλλά έχοντας καταφέρει να μειώσουν τις απώλειες που κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά, έκλεισαν την Τρίτη οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, σε άλλη μία «νευρική» συνεδρίαση και εν αναμονή των αποφάσεων που θα λάβει η Fed για το ύψος των επιτοκίων.

Οι επενδυτές θεωρούν βέβαιο ότι η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25% – 5,50%, ενώ οι πιθανότητες νέας αύξησης στη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου ανέρχονται μόλις στο 29%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 106 μονάδες ή 0,31% πέφτοντας στις 34.517 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,22% και διαμορφώθηκε στις 4.443 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,23%, κλείνοντας στις 13.678 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα Τετάρτη από τη Fed θα βοηθήσουν τους επενδυτές να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά τη στάση που κρατά η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό.

«Γνωρίζουμε ότι είμαστε πιο κοντά στο τέλος του κύκλου παρά στην αρχή», δήλωσε στο CNBC ο Κέβιν Γκόρντον, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Charles Schwab. «Το πώς βλέπουν την επόμενη χρονιά, ή τουλάχιστον τη μετάβαση στο 2024, είναι πολύ πιο σημαντικό», τόνισε.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι επενδυτές έχουν άλλους λόγους για να ανησυχούν, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς πλησίασε σε υψηλό 16 ετών, φτάνοντας στο 4,367% για πρώτη φορά μετά το 2007.

Σε υψηλό δέκα μηνών, εν μέσω ανησυχίας για την προσφορά, έφτασαν οι τιμές του πετρελαίου, προτού τελικά υποχωρήσουν. Συγκεκριμένα, το αργό παράδοσης Οκτωβρίου έχασε 0,3% κλείνοντας στα 91,20 δολ. το βαρέλι, έχοντας σκαρφαλώσει νωρίτερα στα 93,74 δολ. το βαρέλι.

Το brent έπεσε στα 94,34 δολ. το βαρέλι, έχοντας φτάσει προηγουμένως στα 95,96 δολ. το βαρέλι, τιμή επίσης υψηλότερη μετά τον Νοέμβριο 2022.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, ωστόσο δήλωσε ότι εν καιρώ αυτές θα σταθεροποιηθούν, καθώς η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ήπια προσγείωση.

Μικρά κέρδη κατέγραψε ο χρυσός συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου πρόσθεσε σχεδόν 0,1% ανεβαίνοντας στα 1.953,70 δολ. ανά ουγγιά.

Στο ταμπλό, πτώση 3,6% κατέγραψε η Disney μετά την ανακοίνωση για τα σχέδια επέκτασης σε πάρκα ύψους 60 δισ. δολαρίων, διπλασιάζοντας δηλαδή την επένδυσή της. Απώλειες 1,5% σημείωσε η μετοχή της Starbucks, μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την TD Cowen.

Βουτιά τουλάχιστον 7,5% κατέγραψε η Rocket Lab, έπειτα από ελεύθερη πτώση σχεδόν 20%, καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την αποτυχημένη εκτόξευση διαστημικού πυραύλου (η πρώτη έπειτα από δύο χρόνια).

Στον αντίποδα, με άνοδο 12,3% έκλεισε η μετοχή της Instacart, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στον Nasdaq και ενδοσυνεδριακά εκτοξεύτηκε τουλάχιστον κατά 20%.

Διαβάστε ακόμη: