Ο S&P 500 ανέβηκε την Παρασκευή, αλλά η Wall Street κατευθύνεται προς μια χαμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχίας ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άλμα 0,5%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κινείται κοντά στην γραμμή μη μεταβολής.

Η μετοχή της εταιρίας ηλεκτρονικών υπογραφών DocuSign έχασε 3,5% ακόμη και όταν η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο και δημοσίευσε ρόδινες οδηγίες για το τρίτο τρίμηνο. Η RH σημείωσε πτώση 10% καθώς η εταιρεία επίπλων σπιτιού ανέφερε ήπια καθοδήγηση για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου.

Οι μετοχές κινούνται προς μια πτωτική εβδομάδα

Ο Dow και ο S&P 500 έχουν υποχωρήσει 0,9% και 1,2%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq έχασε 1,6%.

Πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων από το αναμενόμενο αρχικών αιτημάτων ανεργίας, έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους για αύξηση των επιτοκίων και τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve μπορεί να έχει περισσότερη δουλειά μπροστά.

Από το πρωί της Παρασκευής, οι traders τιμολογούν με περισσότερες από 55% πιθανότητες οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να αυξήσουν τα επιτόκια τον Νοέμβριο μετά από μια πιθανή παύση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch του Ομίλου CME.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι του S&P 500 για την εβδομάδα

Ο S&P 500 βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει την τετραήμερη εβδομάδα διαπραγμάτευσης με απώλειες 1% εν μέσω αναζωπύρωσης των φόβων για αύξηση επιτοκίων.

Οι περισσότερο χαμηλές απιδόσεις στον δείκτη ευρείας βάσης περιλαμβάνουν μια ομάδα μετοχών ημιαγωγών και τεχνολογίας, με τη Skyworks Solutions και Qorvo να καταγράφουν πτώση άνω του 9% η καθεμία.

Η Seagate Technology είναι η μεγαλύτερη χαμένη στον δείκτη, με την εβδομάδα να κλείνει με πτώση σχεδόν 13%.

Άλλοι χαμένοι με πτώση τουλάχιστον 9% περιλαμβάνουν την Organon, Kenvue, Align Technology και η Las Vegas Sands.

Μια ομάδα ενεργειακών μετοχών έσπασαν την ευρύτερη πτωτική τάση της αγοράς καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν, με τη Marathon Petroleum και Valero Energy να καταγράφουν κέρδη άνω του 5%.

Η Intel κέρδισε 5%, ενώ η Centene έκανε άλμα 7%.

Διαβάστε ακόμη: