Πτωτικά διαπραγματεύονται απο το σημερινό άνοιγμα οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, συνεχίζοντας το υποτονικό ξεκίνημα της Wall Street για τον νέο μήνα.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,5%, ενώ ο  Nasdaq Composite πτώση 0,7%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε κατά 125 μονάδες, ή 0,3%.

Οι μετοχές της τεχνολογίας και της διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών παρουσίασαν υστέρηση, παρασύροντας τους αντίστοιχους τομείς του S&P 500 σε πτώση άνω του 1%.

Η μετοχή της Roku σημείωσε άνοδο 13% μετά την ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων. AMC Entertainment έχασε περισσότερο από 17% μετά την ανακοίνωση μιας πρόσθετης πώλησης μετοχών.

Οι μετοχές συνεχίζουν απο μια πτωτική διαπραγμάτευση

Ο Dow Jones έκλεισε κοντά στις 200 μονάδες, ή περίπου 0,6%, χαμηλότερα. Ο S&P 500 και Nasdaq Compositeυποχώρησε 0,4% και σχεδόν 0,1%, αντίστοιχα.

Μέρος της πτωτικής πίεσης προήλθε από τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Νοέμβριο μετά την παράταση τ στις εθελοντικές περικοπές εφοδιασμού απο τις Σαουδική Αραβία και Ρωσία. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν επίσης, επιβαρύνοντας τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου επηρεάζει τον μετρούμενο πληθωρισμό και, σε συνδυασμό με μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη οικονομία, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις επικείμενες αποφάσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια, δήλωσε ο Mohamed El-Erian της Allianz. «Δεν πρόκειται να κάνουν αύξηση αυτόν τον μήνα, αλλά θα κρατήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δυνατότητα να την επαναλάβουν», είπε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος στο CNBC την Τετάρτη.

Από το πρωί της Τετάρτης, οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 93% ότι η Fed  θα κρατήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της αργότερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Στο οικονομικό μέτωπο, οι επενδυτές αξιολόγησαν τα νέα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο.

GameStop, American Eagle Outfitters και ChargePoint είναι μεταξύ των μετοχών που αναμένεται να αναφέρουν οικονομικά αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε ακόμη: