Η εταιρεία σχεδίασης τσιπ Arm υπέβαλε την Τρίτη μια ενημερωμένη κατάθεση για την επερχόμενη αρχική δημόσια προσφορά της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με εύρος τιμών μεταξύ 47 και 51 δολαρίων.

Η εταιρεία σχεδίασης τσιπ Arm την Τρίτη θέλει να πιάσει έως και 4,87 δισεκατομμύρια δολάρια στην επερχόμενη αρχική δημόσια προσφορά της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με νέα κατάθεση.

Το deal θα μπορούσε να φτάσει την αποτίμηση της εταιρείας στα 52 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Arm υπέβαλε την ενημερωμένη κατάθεσή της για το F-1 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, εκθέτοντας τις φιλοδοξίες της να γίνει και πάλι μια εταιρεία στο χρηματιστήριο. Προηγουμένως ήταν διπλά εισηγμένη στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, προτού η SoftBank την αποκτήσει για 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016.

Ως βρετανική εταιρεία, η Arm πληροί τις προϋποθέσεις ως ξένος ιδιωτικός εκδότης στις ΗΠΑ και οι μετοχές της θα υπολογίζονται ως αμερικανικές μετοχές θεματοφύλακα ή ADS.

Η εταιρεία θα απαριθμήσει 95,5 εκατομμύρια ADS σε εύρος τιμών μεταξύ 47 και 51 $.

Στο ανώτερο άκρο αυτού του εύρους, το CNBC εκτιμά ότι η Arm πιθανότατα θα συγκεντρώσει έως και 4,87 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο χαμηλότερο άκρο, η δημόσια εγγραφή θα έφερνε 4,49 δισεκατομμύρια δολάρια φρέσκου κεφαλαίου για την Arm.

Στο ανώτερο άκρο του εύρους τιμών, η Arm θα επιτύχει επίσης συνολική αποτίμηση 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC.

Στο χαμηλότερο άκρο, η αποτίμησή του θα ήταν κάτω από τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μόνο το 9,4% των μετοχών της Arm θα διαπραγματεύεται ελεύθερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τη SoftBank να αναμένεται να κατέχει περίπου το 90,6% των μετοχών της εταιρείας σε κυκλοφορία μετά την ολοκλήρωση της IPO.

Όταν η εταιρεία εισαχθεί στη Νέα Υόρκη, θα κοιτάξει να αξιοποιήσει μια βαθιά δεξαμενή θεσμικών κεφαλαίων. Η Arm επιδιώκει να αυξήσει τις επενδύσεις της στην έρευνα και την ανάπτυξη, ιδιαίτερα καθώς επιδιώκει την ανάπτυξη στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης με μερικά από τα νεότερα τσιπ της. Η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα νέα τσιπ που στοχεύουν ειδικά σε περιπτώσεις χρήσης τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης.

Διαβάστε ακόμη: