Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones αυξήθηκε την Παρασκευή καθώς οι έμποροι στάθμισαν την τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για να ολοκληρώσουν μια νικηφόρα εβδομάδα.

Ο  Dow Jones σημείωσε άνοδο 115,80 μονάδων, ή 0,33%, για να κλείσει στις 34.837,71, ο S&P 500 προσέθεσε περίπου 0,18% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 4.515,77 και το  Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,02% για να κλείσει την ημέρα στις 14.031,81 μονάδες.

Οι κύριοι μέσοι όροι αυξήθηκαν απότομα νωρίτερα την Παρασκευή όταν ο Dow διαπραγματεύτηκε για λίγο περισσότερο από 250 μονάδες υψηλότερα, ενώ ο S&P 500 και ο  Nasdaq Composite αναρριχήθηκαν περίπου 0,8% ο καθένας πριν υποχωρήσουν.

Κέρδη για την εβδομάδα που έληξε 1η σεπτεμβρίου

Ο Dow και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 1,4% και περίπου 3,3% για την εβδομάδα, αντίστοιχα, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις τους από τον Ιούλιο. Ο S&P 500 κέρδισε 2,5% καταγράφοντας την καλύτερη εβδομάδα του από τον Ιούνιο.

Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύεται

Η πιο πρόσφατη έκθεση μισθοδοσίας μη γεωργικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ έδειξε ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,8% τον Αύγουστο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του σε περισσότερο από ένα χρόνο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι θα παραμείνει στο 3,5%.

Σε ένα άλλο σημάδι επιβράδυνσης της οικονομίας και χαλάρωσης των πιέσεων στις τιμές, τα μέσα ωριαία κέρδη αυξήθηκαν 4,3% σε ετήσια βάση, λιγότερο από την αύξηση 4,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Οι μισθοδοσίες του Αυγούστου αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς από τον αναμενόμενο, με 187.000 να προστίθενται.

Ωστόσο, οι αριθμοί θέσεων εργασίας που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω κατά 110.000 συνολικά.

Μετά την εκτιμάται ότι οι έμποροι έχουν τιμολογήσει με πιθανότητα 93% η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα στη συνεδρίαση πολιτικής της αργότερα αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε ακόμη: