Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones αυξήθηκε την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα του μήνα, καθώς η Wall Street προσπάθησε να διευρύνει ένα σερί νικών στα τέλη Αυγούστου σε πέντε συνεδρίες.

Ο Dow αυξήθηκε κατά 136 μονάδες ή 0,4%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,2% μαζί με τον  Nasdaq Composite.

Ο Dow ενισχύθηκε από την Salesforce

Οι μετοχές της Salesforce σημείωσαν άνοδο άνω του 5% αφού η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και την καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο την Τετάρτη που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι επενδυτές βγαίνουν από μια θετική συνεδρίαση, με τους S&P 500, Dow και Nasdaq να σημειώνουν ένα σερί τεσσάρων ημερών. Αυτά τα κέρδη βοήθησαν τους κύριους δείκτες να περιορίσουν τις μηνιαίες απώλειές τους.

Σημειώνεται ότι και οι τρείς δείκτες αναφοράς έχουν μειωθεί περισσότερο από 1% σε  ένα μήνα μέχρι σήμερα.

Οι έμποροι την Πέμπτη αξιολόγησαν επίσης νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και 4,2% σε ετήσια βάση, συμφωνώντας με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το πρωί της Παρασκευής.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν 170.000 προσθήκες. Οι έμποροι διατηρούν την ελπίδα ότι η έκθεση θα δείξει ότι η οικονομία επιβραδύνεται σημαντικά και τελικά θα δώσει στην κεντρική τράπεζα λόγο να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων αναφοράς.

«Αν σκεφτούμε τη Fed, κοιτάζουν την ανάπτυξη, κοιτάζουν τις θέσεις εργασίας και τον πληθωρισμό. Και αν και οι τρεις πάνε προς την κατεύθυνση τους, δηλαδή προς όφελός τους, τότε μπορείτε να υποστηρίξετε ότι η Fed μάλλον έχει τελειώσει με τη σύσφιξη», σχολίασαν στελέχη της αγοράς στο CNBC.

Διαβάστε ακόμη: