Σε συνομιλίες για την απόκτηση του 25% της Arm Ltd που δεν κατέχει άμεσα από το Vision Fund 1 (VF1), ένα επενδυτικό ταμείο $100 δισ. βρίσκεται η SoftBank Group Corp.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα οι συζητήσεις γίνονται καθώς η SoftBank ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον σχεδιαστή chip στο Nasdaq τον επόμενο μήνα σε αποτίμηση $60 έως $70 δισ.

Εάν οι διαπραγματεύσεις οδηγήσουν σε συμφωνία, ο Ιάπωνας επενδυτής τεχνολογίας θα προσφέρει ένα σημαντικό κέρδος στους επενδυτές του VF1, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και του Mubadala του Άμπου Ντάμπι.

Η εναλλακτική λύση θα χρειαζόταν συνήθως τουλάχιστον ένα 1-2 χρόνια δεδομένου του μεγέθους του μεριδίου. Θα ήταν επίσης πιο επικίνδυνο για τους επενδυτές του fund, καθώς είναι πιθανό οι μετοχές της Arm να υποχωρήσουν μετά την Αρχική Δημόσια Εγγραφή.

Το VF1 επέστρεψε στην κερδοφορία το τελευταίο τρίμηνο χάρη στον ενθουσιασμό των επενδυτών σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη που ενίσχυσε την αξία ορισμένων από τις νεοφυείς επιχειρήσεις στις οποίες επένδυσε.

Ωστόσο, οι προηγούμενες απώλειές του εμπόδισαν τη SoftBank να εξασφαλίσει εξωτερικούς επενδυτές για το Vision Fund 2 (VF2), του οποίου το κεφάλαιο $56 δισ. προήλθε από την ιαπωνική εταιρεία και τη διοίκησή της, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου Masayoshi Son.

Διαβάστε ακόμη: