Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε σταθερός στις νωρίς το απόγευμα συναλλαγές, με τους κλάδους να κατανέμονται σε προσωρινά θετικό και αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης και της βιομηχανίας παρουσίασαν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθεμία με πτώση 0,5%, ενώ τα αυτοκίνητα αυξήθηκαν κατά 1%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7653.84 μονάδες αμετάβλητος. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,38% στις 15667.91 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,03% στις 7278.3 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28709.36 μονάδες αυξημένος κατά 0,43%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9508.4 μονάδες θετικός κατά 0,28%.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια όταν ανακοινώσουν την τελευταία απόφαση πολιτικής τους την Τετάρτη και θα αξιολογήσουν την κίνηση για να αποκτήσουν καλύτερη αίσθηση της στάσης της κεντρικής τράπεζας στον πληθωρισμό.

Οι μετοχές της Billerud καταγράφουν άνοδο 7% μετά την αναβάθμιση

Οι μετοχές της Billerud εκτινάχθηκαν περισσότερο από 7% αφού η Jefferies αναβάθμισε τη σουηδική εταιρεία χαρτιού και συσκευασίας από «διακράτηση» σε «αγορά».

Η επενδυτική τράπεζα δήλωσε στο Reuters ότι βλέπει «την ευκαιρία για την Billerud να επικεντρωθεί στην αξία έναντι του όγκου, βελτιστοποιώντας τη βάση του ενεργητικού της, το μείγμα παραγωγής και τη συνολική αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού».

Διαβάστε ακόμη: