Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς μια ελαφρά υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων πρόσφερε κάποια ανάπαυλα από το ισχυρό δολάριο, ενώ οι επενδυτές ανέμεναν περισσότερα οικονομικά στοιχεία απο τις ΗΠΑ για να αξιολογήσουν τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Η τιμή του χρυσού spot σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.922,43 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο χαμηλό μιας εβδομάδας την Τετάρτη. Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,1% στα 1.946,7 δολάρια.

«Σαφέστατα είδαμε μια αντιστροφή των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ από αδυναμία σε ισχύ πρόσφατα και αυτό για άλλη μια φορά ενίσχυσε την προσδοκία ότι η Federal Reserve ενδέχεται να μην αυξήσει ακόμη τα επιτόκια», δήλωσε ο  επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank. «Επιπλέον, το δολάριο έφτασε σε νέα υψηλά έξι μηνών… Ο χρυσός συνεχίζει να εξαρτάται πολύ από τα δεδομένα, έχουμε αρχικές αιτήσεις ανεργίας αργότερα μέσα στην ημέρα, αλλά το σημαντικό θα είναι τα δεδομένα CPI (δείκτης τιμών καταναλωτή) που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα .»

Το δολάριο παρέμεινε σταθερό κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν από το ανώτατο όριο δύο εβδομάδων που κλιμακώθηκε την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης κάλεσε την Τετάρτη την κεντρική τράπεζα να λάβει προσεκτικά τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής της, αναγνωρίζοντας παράλληλα σημάδια προόδου στη μείωση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch, οι έμποροι βλέπουν 93% πιθανότητα η Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στις 19-20 Σεπτεμβρίου.

Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ ήταν «μέτρια» τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω της μείωσης της αύξησης των θέσεων εργασίας και του πληθωρισμού στα περισσότερα μέρη της χώρας, έδειξε το «Μπεζ Βιβλίο» της Fed που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 23,02 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα έχασε 0,8% στα 901,19 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1,6% στα 1.195,02 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: