Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή και βρίσκονται σε τροχιά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, βοηθούμενες από τις μειωμένες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ φέτος μετά από μια εβδομάδα γεμάτη οικονομικά δεδομένα που κλείνει με την κομβική έκθεση για τις θέσεις εργασίας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η τιμή του χρυσού spot σκαρφάλωσε 0,2% στα 1.943,46 δολάρια ανά ουγγιά και έτοιμη για εβδομαδιαία άνοδο άνω του 1,4% αφού οι τιμές άγγιξαν τα υψηλά ενός μηνός την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 1.970,60 δολάρια.

«Τα δεδομένα από τις ΗΠΑ ήταν στη χαλαρή πλευρά των πραγμάτων αυτή την εβδομάδα και οι επενδυτές θα περιμένουν να δουν εάν τα στοιχεία του NFP επιβεβαιώνουν την τάση ψύξης της οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της KCM Trade, Tim Waterer.

Η έκθεση για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (NFP) των ΗΠΑ αναμένεται σήμερα και σε συνέχεια στοιχείων που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας έφθασαν σε χαμηλό 2-1/2 ετών τον Ιούλιο και η οικονομία αναπτύχθηκε με ελαφρώς λιγότερο γρήγορο ρυθμό από τον αναμενόμενο στο δεύτερο τρίμηνο.

«Αν παρατηρήσουμε μια εκτύπωση NFP στη χαμηλή πλευρά, οι αποδόσεις του Treasury θα συνεχίσουν με την πρόσφατη κάθοδό τους. Η μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων έχει κάνει τον χρυσό πιο ελκυστικό, γι’ αυτό είδαμε τον χρυσό σε τροχιά ανάκαμψης υψηλότερα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Waterer.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επρόκειτο να κλείσουν την εβδομάδα περίπου 3% χαμηλότερα, ενώ το δολάριο έμελλε να σπάσει ένα σερί κερδών έξι εβδομάδων, καθώς η επιβράδυνση του μηνιαίου πληθωρισμού ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτόν τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός ως περιουσιακό στοιχείο που δεν αποδίδει και τείνει να χάνει την ελκυστικότητά του μεταξύ των επενδυτών όταν τα επιτόκια αυξάνονται.

Διαβάστε ακόμη: