Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση νωρίς την Τετάρτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά από έκθεση που έδειξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο.

Η spot τιμή του χρυσού παρέμεινε σταθερή στα 1.936,17 $ ανά ουγγιά στις 03:28 GMT, περίπου 2 $ χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδά της από τις 7 Αυγούστου που έφτασε την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ παρέμειναν στα 1.964,30 $.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε τελευταία άνοδο 8,60$ στα 1.973,70$ ανά ουγγιά.

Η έκθεση ADP για την Απασχόληση του Αυγούστου έδειξε ότι οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 177.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη συναινετική εκτίμηση για αύξηση 200.000, σύμφωνα με το Marketwatch.

Η πιο αδύναμη από το αναμενόμενο έκθεση είναι η πιο πρόσφατη που δείχνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνεται, μειώνοντας την πίεση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει ξανά τα επιτόκια για να μειώσει τον πληθωρισμό.

“Η αδυναμία των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ μειώνει το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων πρόσθεσαν φρέσκο καύσιμο σε ένα συνεχιζόμενο ράλι κάλυψης των πολύτιμων μετάλλων“, σημείωσε η Saxo Bank.

Ο δείκτης δολαρίου ICE υποχώρησε τελευταία κατά 0,44 μονάδες στις 103,1, καθιστώντας τον χρυσό πιο προσιτό για τους διεθνείς αγοραστές.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν επίσης σημαντικά χαμηλότερες, ανοδικές για τον χρυσό, καθώς δεν προσφέρει κανένα ενδιαφέρον.

Η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου δύο ετών υποχώρησε τελευταία κατά 9,1 μονάδες βάσης στο 4,834%, ενώ το 10ετές σημείωσε πτώση 4,099%, μειωμένο κατά 2,5 μονάδες βάσης.

Διαβάστε ακόμη: