search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταπατημένα Δημοσίου: Πάει πίσω η ρύθμιση

Ένας κακός χαμός έχει γίνει με την υπόθεση των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου!

Καταπατημένα Δημοσίου: Πάει πίσω η ρύθμιση

Ένας κακός χαμός έχει γίνει με την υπόθεση των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου και την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει ένα τέλος στο χάος των ιδιοκτησιών, που επικρατεί σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Έχουν βγει στα κάγκελα ιδιοκτήτες που έχουν τίτλους ιδιοκτησίας από φορείς του ίδιου του Δημοσίου, αλλά τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι και νόμιμοι είναι οι τίτλοι και που ανήκαν οι εκτάσεις πριν τις οικειοποιηθούν.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές, τεράστιες ή και μικρότερες εκτάσεις του Δημοσίου, οι οποίες έχουν εκχωρηθεί με νόμο στο Υπερταμείο από το 2018, οι οποίες όμως δεν έπρεπε να δοθούν γιατί είχαν ήδη μεταβιβαστεί από το Δημόσιο σε ιδιώτες.

Πηγές της ΕΤΑΔ, πάντως, αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν πειστεί για τα λάθη που έγιναν, αλλά και για το γεγονός ότι η όποια νέα ρύθμιση υπάρξει, δεν θα πρέπει να αφήσει πάλι κενά ή αμφισβητήσεις, ανακυκλώνοντας ένα θέμα που ενδιαφέρει κυρίως χιλιάδες οικογένειες, αλλά και φορείς και νομικά πρόσωπα όλων των κατηγοριών.

Όλα αυτά, συντελούν στο ότι οι όποιες αλλαγές υπάρξουν, θα πάρουν χρόνο ώστε να ενσωματωθούν, πριν την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου, προφανώς εξαιρώντας ακίνητα και εκτάσεις που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο τα χρόνια των Μνημονίων.

Διαβάστε ακόμη: