Τα κέρδη της Deutsche Bank για το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατακόρυφα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και συμβάλλοντας στην τρίτη συνεχή χρονιά κερδών που στηρίχθηκαν από τα υψηλότερα επιτόκια και τις αυξημένες συναλλαγές, αλλά μετριάστηκαν από την ύφεση στις συναλλαγές που συγκλόνισε τον κλάδο.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν σε 1,803 δισ. ευρώ (1,99 δισ. δολάρια) τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Αυτό συγκρίνεται με κέρδη 145 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα και είναι καλύτερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη περίπου 951 εκατ. ευρώ.

Ήταν το δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, αποτελώντας το μεγαλύτερο σερί κερδών σε θετικό πρόσημο εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Για το σύνολο του έτους, τα κέρδη ανήλθαν σε 5,025 δισ. ευρώ, από 1,940 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο και καλύτερα από τις προσδοκίες για 4,174 δισ. ευρώ. Ήταν τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη από το 2007, δήλωσε η Deutsche, και βοηθήθηκε από ένα φορολογικό όφελος 1,4 δισ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ξεπέρασε έναν βασικό στόχο για τα κέρδη – τη λεγόμενη απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 8% – με ποσοστό 9,4%, ένα ορόσημο που είχε θέσει ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σούινγκ για την τράπεζα όταν ξεκίνησε μια μεγάλη αναμόρφωση το 2019.

“Τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχουμε μεταμορφώσει με επιτυχία την Deutsche Bank“, δήλωσε ο Sewing, ο οποίος προήχθη στην κορυφαία θέση το 2018 για να αλλάξει την πορεία της Deutsche μετά από μια σειρά ντροπιαστικών και δαπανηρών κανονιστικών παραλείψεων.

Διαβάστε ακόμη: