Από εκεί που διαβάζαμε ότι το Squid Game είχε μετατραπεί σε παιχνίδι στα σχολεία όλου του κόσμου -κατά το οποίο, όποιο παιδί έχανε απλά αποκλειόταν- τώρα μαθαίνουμε ότι η ρεαλιστική απεικόνιση της σειράς, έρχεται με τις ευλογίες μάλιστα, του Netflix. Στο spin-off της πλατφόρμας, οι διαγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν σε προκλήσεις παρόμοιες με αυτές της κορεατικής σειράς που έσπασε τα ρεκόρ.

Στην τηλεοπτική σειρά οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να συμμετάσχουν σε κλασικά παιδικά κορεατικά παιχνίδια όπως το Red Light, Green Light και Marbles, αλλά αν αποτύγχαναν, απλώς… πέθαιναν. Τώρα, το ριάλιτι που έρχεται, θα έχει παρόμοια δομή, χωρίς βεβαίως το θανατικό της υπόθεσης.

Το Squid Game: The Challenge καταφθάνει οσονούπω με όλα τα παιχνίδια αλλά αυτή τη φορά με πραγματικούς συμμετέχοντες. Φυσικά θα γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες, όπως η παρουσία γιατρού και η συνεχής παρακολούθηση των διαγωνιζομένων. Όσο για το κέρδος; Αυτό θα αγγίξει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Αν αναλογιστούμε ότι δύσκολα θα κινδυνέψει η ζωή κάποιου σε τηλεοπτική μετάδοση, μάλλον αξίζει.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, αυτή την εβδομάδα ένας μικρός αριθμός διαγωνιζομένων χρειάστηκε ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του  Red Light, Green Light. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται ότι το κρύο, το οποίο έστειλε τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν βαθμούς Κελσίου, αποτέλεσε σοβαρό πλήγμα για ορισμένους παίκτες. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι και πέντε άτομα ζήτησαν βοήθεια, με έναν από αυτά να λέγεται ότι τραυματίστηκε στον ώμο όταν χτύπησε σε τοίχο. Οι παραγωγοί πάντως του Netflix διέψευσαν ότι κάποιος εν τέλει αποχώρησε από το πλατό με φορείο.

Ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε επίσης στο Deadline ότι “νοιαζόμαστε πολύ για την υγεία και την ασφάλεια του καστ και του συνεργείου μας” και ότι “ενώ έκανε πολύ κρύο στο πλατό – και οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό – οποιοσδήποτε ισχυρισμός για σοβαρό τραυματισμό είναι ψευδής”. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σόου έχει 456 διαγωνιζόμενους, τα περιστατικά που κάλεσαν σε βοήθεια θεωρούνται αμελητέα ποσότητα. Ωστόσο, για μια σειρά που έχει ήδη δεχθεί αυστηρή κριτική, δεν είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. Και σίγουρα δεν αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα.

Η ιστορία

Το 2021, όταν το Netflix ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη δημιουργία της σειράς ριάλιτι, έγινε μεγάλος ντόρος. Εξάλλου, η σειρά αντικατοπτρίζει την ανισότητα και τα άκρα στα οποία φτάνουν οι άνθρωποι για να εξοφλήσουν τα χρέη τους τα δικά τους και των οικογενειών τους. Τα παιχνίδια δημιουργήθηκαν για να μπορούν οι πλούσιοι και τα μέλη της ελίτ να απολαμβάνουν να βλέπουν τους φτωχούς να πεθαίνουν. Καθώς η σειρά εξελισσόταν, η απελπισία οδηγούσε σε τραγικά αποτελέσματα.

Παρ’ όλα αυτά, το The Squid Game: The Challenge συνεχίζεται και θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στον Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμη: