Εκπρόσωπος της Vogue δήλωσε στο Page Six ότι ούτε το περιοδικό ούτε η Άννα Γουίντουρ σκοπεύουν να συνεργαστούν ξανά με τον Κάνιε Γουέστ μετά τα αντισημιτικά του σχόλια και την υποστήριξη στο White Lives Matter.

Η 72χρονη αρχισυντάκτρια της Vogue έχει μια μακρά και στενή σχέση με τον 45χρονο ράπερ και σχεδιαστής. Τον προσκάλεσε για πρώτη φορά στο ετήσιο Met Gala το 2009, πριν τον παρουσιάσει μαζί με την πρώην πλέον σύζυγό του, Κιμ Καρντάσιαν στο εξώφυλλο το 2014 μετά τον γάμο τους.

Τον περασμένο μήνα, η Άννα Γουίντουρ φόρεσε ένα μοντέλο της νέας σειράς γυαλιών ηλίου του Κάνιε Γουέστ σε φωτογραφίες για την προώθηση των γυαλιών – ακόμα και μετά τις δημόσιες απειλές του ράπερ εναντίον της Κιμ Καρντάσιαν για τα παιδιά τους.

Κάνιε Γουεστ: Από την Adidas μέχρι τη Vogue και τον Balenciaga - Γιατί τον απομακρύνουν όλοι

Και στη συνέχεια, στις 4 Οκτωβρίου, έστειλε τον επί χρόνια στενό της φίλο, Μπαζ Λούρμαν, να κινηματογραφήσει τη συμφιλίωση μεταξύ του Κάνιε Γουέστ και μιας από τις συντάκτριές της Vogue, της Γκαμπριέλα Καρέφα- Τζόνσον, παρόλο που εκείνος είχε χλευάσει δημοσίως το στιλ της επειδή τον επέκρινε για το μπλουζάκι White Lives Matter στην επίδειξη μόδας του στο Παρίσι.

Ωστόσο την Παρασκευή, πηγές είπαν στο Page Six ότι η Άννα Γουίντουρ σκοπεύει να ξεκόψει εντελώς από τον Κάνιε Γουέστ, μετά τις απειλές που εξαπέλυσε ο ίδιος κατά των Εβραίων και στη συνέχεια επανέλαβε και στήριξε σθεναρά όταν του δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη.

«Η Άννα μπούχτισε», είπε συνεργάτης, προσθέτοντας: «Έχει ξεκαθαρίσει μέσα στη Vogue ότι ο Κάνιε δεν είναι πλέον μέρος του στενού κύκλου».

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα σημαίνει αυτό στην πράξη – αν, για παράδειγμα, η ιστοσελίδα της Vogue απλώς δεν θα μεταφέρει εικόνες από τις επιδείξεις μόδας του – αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο Met Gala ούτε θα εμφανιστεί ξανά στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Επίσης, την Παρασκευή, ο οίκος μόδας Balenciaga δήλωσε ότι επίσης δεν θα συνεργάζεται πλέον με τον Κάνιε Γουέστ.

Adidas: Λήγει η συνεργασία με τον Κάνιε Γουέστ – Στον «αέρα» η Yeezy

Προς λήξη της συνεργασίας της με τον Kanye West δρομολογείται η Adidas, έπειτα από τα προσβλητικά μηνύματα που δημοσίευσε ο ράπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας έτσι την αθλητική μάρκα στο επίκεντρο αντιδράσεων και διαμαρτυριών. Επί περίπου δέκα χρόνια, η Adidas «χτίζει» την εταιρεία παπουτσιών του ράπερ, την Yeezy, η οποία πλέον εκτιμάται πως αποφέρει περίπου το 8% των συνολικών πωλήσεών της.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η Adidas πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα την πρόωρη λήξη της συνεργασίας της με τον West, ακολουθώντας τα βήματα των Gap και της Balenciaga, που επίσης σταμάτησαν να συνεργάζονται μαζί του. Σημειώνεται πως ο ράπερ τις τελευταίες εβδομάδες έχει προβεί σε προσβλητικές δηλώσεις, όπως οι αντισημιτικές αναρτήσεις στα social media τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ διέκοψε τις συνεργασίες τους με τους εμπορικούς του εταίρους.

Εντάσεις με την Adidas

Παρά την τεράστια επιτυχία της Yeezy, ο ράπερ έχει κατηγορήσει την Adidas για αντιγραφή των ιδεών του και για κακή διαχείριση της μάρκας, ενώ έχει χλευάσει τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Kasper Rorsted, μέσω των λογαριασμών του στα social media. Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, η Adidas έχει προσπαθήσει επανειλημμένως να επιλύσει ιδιωτικά τα προβλήματα με τον West.

Κάνιε Γουεστ: Από την Adidas μέχρι τη Vogue και τον Balenciaga - Γιατί τον απομακρύνουν όλοι

Τον Σεπτέμβριο, ο West δήλωσε ότι θέλει να διαπραγματευτεί με την Adidas, ώστε να λάβει το 10% των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε όλα τα παπούτσια που έχει σχεδιάσει στο παρελθόν με την εταιρεία. Οι εντάσεις ενισχύθηκαν ότι ο ράπερ εμφανίστηκε στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, φορώντας μπλουζάκι που έγραφε «White Lives Matter».

Έπειτα, αφού έκανε αναρτήσεις με αντισημιτικά σχόλια στα social media, αποκλείστηκε από τους λογαριασμούς του στο Twitter και το Instagram.

Ως αποτέλεσμα ορισμένοι καταναλωτές άρχισαν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα του.

Διαβάστε ακόμη: