Στα χνάρια του Έλον Μασκ βαίνει ο Κάνιε Γουέστ, αφού η είδηση ότι πρόκειται να αποκτήσει δική του πλατφόρμα στα social media κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ο ράπερ, ο οποίος έχει αποκλειστέι ουκ ολίγες φορές από το Instagram λόγω του αιχμηρού λεξιλογίου και των πολιτκών πεποιθήσεών του, είναι έτοιμος να εξαγοράσει το δικό του social media.

O «Ye», όπως θέλει πλέον να τον αποκαλούν, θα αποκτήσει το Parler, μια πλατφόρμα που θυμίζει αρκετά τον σχεδιασμό και τον τρόπο χρήσης του Twitter και προσφέρει «ελευθερία λόγου».

Την είδηση για την εξαγορά ανακοίνωσε μέσα από επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Parler. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση τονίζεται, ότι η συμφωνία ανάμεσα στον Γουέστ και το Parler βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο έτος.

Σε σχετικές δηλώσεις του με το θέμα, ο Γουέστ ανέφερε: «Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα».

Από τη μεριά της, η μητρική εταιρεία του Parler, Parlement Technologies, επισήμανε πως η εξαγορά θα βοηθήσει στη δημιουργία «ενός οικοσυστήματος χωρίς cancels (ακυρώσεις), όπου όλες οι φωνές είναι ευπρόσδεκτες».

Υπενθυμίζεται, ότι έχουν περάσει λίγες μόνο ημέρες από τον αποκλεισμό του ράπερ στα social media.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτησή του στο Instagram που αφορούσε μερικά προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξε με τον ράπερ Diddy, μέσω τον οποίων ισχυριζόταν πως «τον χειραγωγούσαν οι Εβραίοι».

Η δημοσίευσή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την Meta του Facebook να τη διαγράφει εντελώς από την πλατφόρμα, περιορίζοντας παράλληλα και την πρόσβαση του ράπερ στον λογαριασμό του.

Ο Γουέτ ξέσπασε στο Twitter, το οποίο είχε να χρησιμοποιήσει από το 2020.

Ο ράπερ προέβη ξανά σε αιχμηρές δηλώσεις, κάνοντας την επιστροφή του στην πλατφόρμα να μην έχει μεγάλη διάρκεια. Ο Γουέστ έχασε την πρόσβαση και σε αυτόν τον λογαριασμό του – έναν λογαριασμό που μετρούσε πάνω από 31 εκατομμύρια ακολούθους.

Διαβάστε ακόμη: