Πέραν πάσης αμφιβολίας η Αξία, σε ανύποπτη στιγμή, την ώρα που τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό χαλάρωναν, όταν όλοι ζητωκραύγαζαν αφελώς ότι η πανδημία ανήκει στο παρελθόν και τα λοκντάουν αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση, επέμειναν και ανέδειξαν με παρεμβατικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της τον κίνδυνο η μετάλλαξη Δέλτα να τινάξει στον αέρα τον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ιδίως σε μια εποχή κατά την οποία είχε επιτευχθεί η επιτυχία των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών, βρίσκεται σε εξέλιξη το στοίχημα – πρόκληση της απορρόφησης των πόρων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τα ελληνοτουρκικά είναι σε ύφεση – καλό δρόμο, ενώ η προώθηση του εμβληματικού project του Ελληνικού προσελκύει νέους επενδυτές!

Δυστυχώς η εξέλιξη των πραγμάτων επιβεβαίωσε τους φόβους και τον προβληματισμό που αναδείξαμε.

Και την ώρα τούτη είμαστε αποδέκτες μιας κατάστασης κατά την οποία τα ελληνικά ομόλογα, κρατικά κυρίως λόγω ΕΚΤ, αλλά και εταιρικά είναι περιζήτητα, οι μετοχές στο Χρηματιστήριο βρίσκονται στα τάρταρα, εγκλωβισμένες σε χαμηλές τιμές με όγκο συναλλαγών αστείο και προβληματικό, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει.

Πολυφωνία και αλαλούμ

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση επικρατεί μια πολυφωνία που προκαλεί αλαλούμ και σύγχυση!

Ο Κικίλιας υπάρχει χωρίς αρμοδιότητες, ο Κοντοζαμάνης διαμαρτύρεται για παρεμβάσεις τρίτων στην υγεία, κεντρικό συντονιστικό ρόλο έχει αναλάβει ο Σκέρτσος, ενώ από το κάδρο έχουν περάσει Χρυσοχοΐδης, Οικονόμου, Χαρδαλιάς, και ξαφνικά εμφανίστηκε από το πουθενά και ο Πέτσας (αυτός μας έλειπε) για να συντονίσει Εκκλησία – Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτός μια λίστα ανέλαβε να φτιάξει για τη διαφήμιση και παραλίγο να… κλονιστεί η κυβέρνηση!

Και μέσα σε όλα πετάγονται με δηλώσεις που προκαλούν περαιτέρω σύγχυση και αναστάτωση κυβερνητικά στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Χάρης Θεοχάρης!

Μεγάλες προκλήσεις

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, οι προκλήσεις μεγάλες, το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί!

Ο τουρισμός πλήττεται αλλά ο Τζόνσον ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για τους Βρετανούς τουρίστες!

Είναι ώρες ευθύνης. Και κακά τα ψέματα, οι στιγμές αυτές χρειάζονται τους μεγάλους ηγέτες που θα βγουν μπροστά και θα σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος της ευθύνης, του καθήκοντος, των αποφάσεων, της διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων!

Κυριάκο Μητσοτάκη, κάν’ το όπως ο Ντράγκι! Πάρε πάνω σου την κατάσταση, βγες μπροστά!

Η κοινωνία σε αποδέχεται, η κοινή γνώμη σε στηρίζει, η οικονομία χρειάζεται την παρέμβασή σου, οι προσδοκίες βρίσκονται στο πρόσωπό σου!

Η πανδημία, η επανεμφάνιση Πέτσα και ο κεντρικός σχεδιασμός!