Σε ανύποπτη χρονική στιγμή, εδώ και περίπου ένα μήνα, μέσα από πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της Axianews, αλλά και συνεχή αρθρογραφία του Radar.gr, έχουμε επισημάνει εμφατικά την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα που επικρέμαται στην κοινωνία και την οικονομία.

Και η οποία στο βαθμό που εξελιχθεί ανεξέλεγκτα – όπως δείχνουν τα στοιχεία από τον αριθμό των κρουσμάτων- ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακύρωση του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, σε μια χρονική στιγμή που τα πάντα είχαν μπει σε μια σειρά και οι προοπτικές για μεγάλη αύξηση των ρυθμών ανάκαμψης έδειχναν βάσιμες.

Μέσα από μια προσπάθεια υπεράνθρωπη η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να διαχειριστεί την κρίση (πανδημίας και οικονομική), να απεμπλέξει και να εκκινήσει το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, να επιδιώξει την προσέλευση επενδυτών, να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, να αποκλιμακωθούν τα Ελληνοτουρκικά, να περάσουν νομοθετήματα όπως το εργασιακό που διευκολύνουν σε υπέρμετρο βαθμό τις επενδύσεις και την οικονομία, να προωθηθούν τα μεγάλα έργα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για απορρόφηση των πόρων (72 δις. σε βάθος εξαετίας) από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης!

Ωστόσο την ώρα τούτη υπό την νέα απειλή της πανδημίας του κορωνοιού υπό την μετάλλαξη Δέλτα τα επιτεύγματα αυτά βρίσκονται στον αέρα όπως και ο κεντρικός σχεδιασμός που υπό προϋποθέσεις κινδυνεύει να τιναχθεί!

Υπό αυτό το βάρος των περιστάσεων, την κατάσταση στους ώμους του πρέπει να την πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει τεράστιας αποδοχής και δημοφιλίας από την κοινωνία και είναι σε κάθε περίπτωση εκείνος που μπορεί να πείσει για τους εμβολιασμούς που δύναται να συνενώσει και να συσπειρώσει Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία σε μια κοινή κατεύθυνση προκειμένου να παραχθεί έργο και να πειστεί η βάση της κοινωνίας να προχωρήσει σε εμβολιασμούς!

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για την χειριστεί ο Πέτσας και ο κάθε Πέτσας!

Δεν υποτιμώ τις δυνατότητες του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αντιθέτως!

Ωστόσο εκτιμώ πως το να βγάζεις ξαφνικά από την ναφθαλίνη έναν πολιτικό ή έναν υπουργό που ήταν στο περιθώριο και να του δίνεις ρόλο αιχμής, περισσότερο προβλήματα και αναστάτωση δημιουργεί παρά επίλυση προβλημάτων.

Διότι διαχρονικά είμαστε αποδέκτες συνεχώς νέων προσώπων να μπαίνουν αιφνιδιαστικά στο κάδρο και να αναλαμβάνουν ρόλο συντονιστή!

Στην αρχή ήταν ο Κικίλιας, μετά εμφανίστηκε ο Χρυσοχοίδης και στη συνέχεια ο Οικονόμου.

Μετά ήρθε η εποχή Χαρδαλιά, η μείωση αρμοδιοτήτων Κικίλια και η είσοδος στο παιχνίδι του Σκέρτσου! Και τώρα ξαφνικά επανεμφανίζεται από το πουθενά ο Πέτσας!!!

Η υπόθεση της πανδημίας δεν σηκώνει πειραματισμούς, ούτε απόδοση ρόλων στις μετριότητες!

Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να αφήνει να αιωρείται ένα έλλειμμα κεντρικού σχεδιασμού, με την εμφάνιση νέων προσώπων και την συνεχή εναλλαγή ρόλων!

Γιαυτό και η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη: ο πρωθυπουργός πρέπει να το πάρει πάνω του!

Ούτε Πέτσας, ούτε Σκέρτσος ούτε κανείς άλλος από τους δήθεν προβεβλημένους μπορεί να συνθέσει, να συνενώσει, να πείσει, να εμπνεύσει…