Ως το “σημείο εκκίνησης της νέας εποχής” και “νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης” χαρακτήρισε τον πύργο Marina Tower ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου προλογίζοντας την πρώτη από τις διαδικτυακές παρουσιάσεις για τα έργα του Ελληνικού, όπου παρουσιάστηκαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη της Μεσογείου.

Πιστεύουμε ότι είναι ένα έργο που αφορά όλους τους Έλληνες” είπε, “συνεπώς η αξιόπιστη και σταθερή ενημέρωση αποτελεί ακέραιο μέρος της στρατηγικής μας. Η χώρα μας , συνέχισε η οποία αποτελεί ένα απαράμιλλο πλούτο ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην Αθήνα, το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού δημιουργούμε το σημείο εκκίνησης της νέας εποχής. Θα μπορούσα να σας πως ότι θα δημιουργήσουμε κάτι το οποίο δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα μέρη του κόσμου”. Όμως, όπως πρόσθεσε, η Lamda έχει βάλει τον πήχυ υψηλότερα και στόχος είναι το Ελληνικό να αποτελέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη της Marina Tower δημιουργεί αρχιτεκτονικά τοπόσημα – πράσινη πόλη ανθρώπινη

Ο επικεφαλής της Lamda ανέφερε πως το έργο του Ελληνικού έχει στόχο όχι μόνο την οικονομική ανάπτυξη, αλλά την συνολική αναβάθμιση της χώρας.

Το Ελληνικό είναι μια σύνθεση πολλών και διαφορετικών αναπτύξεων και η κάθε μια από αυτές είναι από μόνη της ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο.

Κάποιες από τις αναπτύξεις έχουν στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, άλλες αξιοποιούν τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ( ηλεκτροκίνηση κα ), πολλές άλλες αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, κάποιες συνεισφέρουν στην μεγάλη ανάπτυξη του αγαθού του πολιτισμού, άλλες όπως η Marina Τower δημιουργούν αρχιτεκτονικά τοπόσημα, αναβαθμίζοντας την διεθνή εικόνα της χώρας και την ενίσχυση του τουρισμού σημείωσε.

Και το σίγουρο είναι ότι έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο των πολιτών της χώρας μας, κατέληξε.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, οι επενδύσεις θα ανέλθουν σε 8 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσουν 85.000 θέσεις εργασίας και η συνολική συνεισφορά στην οικονομία θα αντιστοιχεί στο 2,4% του ΑΕΠ.

Ο κ. Αθανασίου συμπλήρωσε επίσης ότι, στο Ελληνικό δημιουργείται μια πράσινη πόλη η οποία θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. “ μια πόλη που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις τεχνολογικές δυνατότητες, αλλά θα είναι ανθρώπινη και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων και την φιλοξενία, την ελληνική ψυχή”. 

Ζήσιμος Δανηλάτος: τα χαρακτηριστικά του ουρανοξύστη – Σε πέντε χρόνια

 Ο επικεφαλής ανάπτυξης της Lamda κ. Ζήσιμος Δανηλάτος παρουσιάζοντας το έργο της Marina Τower στην Μαρίνα του Αγίου Κοσμά ανέφερε ότι το νέο κτίριο φιλοδοξεί να κερδίσει την δική του θέση, ανάμεσα σε κορυφαία έργα στο εξωτερικό, έργα που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και κύρος. Αυτός ήταν και ο στόχος και της Lamda, προκειμένου το έργο να αποτελέσει τα δικά του σημεία αναφοράς και διεθνούς αναγνωρισμότητας.

“Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο που θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπτυξης. Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την στάθμη της θάλασσας θα εκτείνεται σε 45 ορόφους και θα περιλαμβάνει περίπου 200 διαμερίσματα.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός της επόμενης πενταετίας θα είναι και το υψηλότερο κτίριο, και ένα από τα έξι συνολικά που θα έχει το Ελληνικό”.

Η αρχιτεκτονική του, όπως πρόσθεσε είναι μοναδική σχεδιασμένο από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster & Partners., το γραφείο με την μεγαλύτερη τεχνογνωσία παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Τα τρία χαρακτηριστικά του κτιρίου, είναι οι λιτές καθαρές γραμμές που δένει απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η ποιότητα ζωής, καθώς όλα τα διαμερίσματα θα έχουν παροχές, ανέσεις και σε εξαιρετικά υλικά κατασκευής φιλικά προς το περιβάλλον.

Τέλος, το έργο είναι βιώσιμου σχεδιασμού, όχι με την έννοια του πράσινου πιστοποιητικού, αλλά με την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, την ορθή διαχείριση νερού κα.

Για το έργο επίσης μίλησε η εκπρόσωπος του αρχιτεκτονικού γραφείου Fosters &Partners κ.ά. Antoneitte Nassopoulos – Erickson, η οποία τόνισε ότι σκοπός ήταν να χαραχθεί μια νέα κατεύθυνση για την αστική ανάπτυξη στην Αθήνα, δημιουργώντας πνεύμονες πρασίνου, συνδεσιμότητα, γειτονιές, αυτάρκεις.

Για το έργο μίλησαν επίσης, αρχιτέκτονες μέλη της επιτροπής η οποία μελέτησε την πρόταση ανάπτυξης από την Fosters & Partners.