Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποστήριξε ότι «έχουμε καταφέρει να ψηφιοποιήσουμε μεγάλο μέρος των δημόσιων υπηρεσιών μέσω του gov.gr», μιλώντας στο συνέδριο “Economist”, το οποίο λαμβάνει χώρα στο κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι «είμαστε καλοί στην κινητή, αλλά όχι στη σταθερή τηλεφωνία και αυτό, διότι δεν έχουν υπάρξει αρκετές επενδύσεις. Όμως, τώρα πραγματοποιούνται με τους τρεις μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνίας».

«Αυτήν την στιγμή, έχουν αναπτυχθεί πρωτοβουλίες, υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, έως το 2027, θα έχει μία πολύ καλύτερη θέση –μέσω και των επιδοτήσεων– για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες».

Σχετικά με την επιστροφή των νέων της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα κατά τα προηγούμενα χρόνια, υπογράμμισε πως «πλέον, οι πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και η αλλαγή της συμπεριφοράς και νοοτροπίας εν μέσω και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτελούν καταλύτες που καταδεικνύουν ότι η χώρα έχει αυτήν τη δυναμική».

Διαβάστε ακόμη: