Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τους Δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, νωρίς το μεσημέρι.

Ο κ. Υπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» και τη χρηματοδότηση που θα λάβουν οι Δήμοι της Λάρισας, η οποία ανέρχεται στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, καθώς και τα προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΚΕΠ, όπως και τη δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πλατείες ορισμένων Δήμων.

Συνολικά, το ποσό που θα προσφερθεί στους Δήμους της χώρας, «αγγίζει» τα 320 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως «η ψηφιακή μορφή της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης θα τεθούν σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα, στις 27 Ιουλίου».

Στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό, παρόντες ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Στέλλα Μπίζιου και Χρήστος Κέλλας.

Ο Κώστας Αγοραστός ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Πιερρακάκη για τις «γρήγορες λύσεις και αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον Ιανό και τον σεισμό του Μαρτίου 2021 και την τάχιστη ανταπόκριση του κράτους στην οικονομική βοήθεια προς τους Δήμους για την επούλωση των πληγών».

Παράλληλα, τον συνεχάρη για το «ψηφιακό άλμα» και την αναγνώρισή του από τους πολίτες, σε όλα τα επίπεδα.

Ακολούθως, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε το πάρκο “JOIST”, ένα οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στα πεδία της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του σχεδίου.

Η δημοσίευση του Κυριάκου Πιερρακάκη: