Ο κ. Πιερρακάκης απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευθούν τις νέες τεχνολογίες, μέσα από ένα πρόγραμμα ψηφιακής στήριξης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα εκκινήσει τις προσεχείς ημέρες, μιλώντας σήμερα (16/06) σε εκδήλωση του επιμελητηρίου Χανίων.

«Η πρωτοβουλία προβλέπει ψηφιακή αναβάθμιση χιλιάδων επιχειρήσεων ανά την επικράτεια, με μία σειρά από “εργαλεία”, τα οποία έχουν ανάγκη εδώ και καιρό», επεσήμανε.

Ο κ. Υπουργός περιέγραψε τα οφέλη εκείνων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ, παράλληλα, ανέφερε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξή τους, αλλά και γενικότερα, την καθημερινότητα των πολιτών.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σύγχρονη λογική, πάνω στην οποία σχεδιάζονται τα προγράμματα, σημειώνοντας πως ο κόσμος τα χαιρετίζει.

«Οι πολίτες έχουν αποκτήσει, πλέον, εξοικείωση στη χρήση ψηφιακών μέσων και υπηρεσιών. Οι ψηφιακές συναλλαγές το 2018 ανέρχονταν στις 8.800.000 και πέρυσι έφθασαν στις 567.000.000. Στόχος, το κράτος να… “τρέξει” γρήγορα, ώστε να υπάρξει ένα τέλος στις εκκρεμότητες», υποστήριξε.

Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν «μοχλό ανάπτυξης» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνη Ροκάκη.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε επισκεφθεί τον Δήμο Χανίων, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πολιτεία θα στηρίξει κάθε καινοτόμα ιδέα και στρατηγική.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υπογράμμισε πως «από κοινού, με την τοπική αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή, το κεντρικό κράτος και το Υπουργείο, είμαστε εδώ για την αξιοποίηση των σημερινών δυνατοτήτων. Θέλουμε να δείξουμε πως οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες είναι αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας των φορέων».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Χανιά, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου, όπου ενημερώθηκε για τα ερευνητικά προγράμματα και την καθημερινή λειτουργία. Η παρουσία του στην περιφερειακή ενότητα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας και το Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων.