«Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί γέμισαν και εφέτος με χαρούμενα παιδικά πρόσωπα και φωνές και νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που καλύψαμε όλες –ανεξαιρέτως–τις αιτήσεις που έγιναν, με τη χορήγηση voucher σε 111.000 παιδιά», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό voucher που δόθηκε ποτέ, για να μπορέσουν οι γονείς να βρουν, για τα παιδιά τους, μία θέση σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό. Διότι, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους νέους γονείς όχι με λόγια, αλλά με έργα», σημείωσε ο κ. Υπουργός, εν συνεχεία.

«Τις τελευταίες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ καταπιάστηκε με το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ, μέσα στο συνηθισμένο κλίμα τοξικής αντιπολίτευσης και ατελείωτης ψευδολογίας που τον διακρίνει. Όλα αυτά, την ώρα που μία απλή σύγκριση των στοιχείων της εφετινής χρονιάς με τα στοιχεία της δικής του περιόδου, αναδεικνύει μία πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Ο προϋπολογισμός εφέτος ήταν 333 εκατ. ευρώ, από 270 εκατ. ευρώ το 2019. 180.000 κουπόνια δόθηκαν συνολικά για βρέφη, νήπια, παιδιά δημοτικού και ΑμεΑ, ενώ το 2019 είχαν δοθεί 155.000.

Για βρεφονηπιακούς σταθμούς, δόθηκαν 111.000 vouchers και μάλιστα με αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια, σε αντίθεση με το 2019 που είχαν δοθεί 84.000. Για τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ καλύφθηκαν και τα 9.000 παιδιά με αναπηρία που το είχαν ζητήσει, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ενώ το 2019 είχαν καλυφθεί μόλις 4.500.

Όσον αφορά τα ΚΔΑΠ, οι δικαιούχοι παρέμειναν ίδιοι με πέρυσι, δηλαδή 60.000. Άρα, καμία μείωση δεν υπήρξε, παρά τα αντιθέτως λεχθέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ και φυσικά, συμπληρωματικά με τα κουπόνια για ΚΔΑΠ, λειτουργεί ένα άλλο μέτρο που το Υπουργείο Εργασίας χρηματοδοτεί κατά 50%.

Η επέκταση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου μέχρι τις 17:30, που μπορεί να καλύψει δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες τόσο στην Αθήνα όσο και την περιφέρεια.

Καλύπτει τις ίδιες ανάγκες και οικογένειες με τα ΚΔΑΠ. Αυτό μπορεί να μην ικανοποιεί πλήρως βεβαίως τους ιδιοκτήτες ορισμένων, αλλά καλύπτει τις οικογένειες και τις ανάγκες τους και αυτό, τελικά, είναι το ζητούμενο.

Το ζητούμενο δεν είναι οι ιδιοκτήτες των ΚΔΑΠ, αλλά ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά. Παράλληλα, προχωρούμε μπροστά με μια σειρά από μέτρα που στοχεύουν κι εκείνα στη συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των εργαζόμενων.

Το Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», η δημιουργία 120 χώρων παιδικής φροντίδας εντός μεγάλων επιχειρήσεων και η δημιουργία πολλών νέων και σύγχρονων βρεφονηπιακών σταθμών.

Με αφορμή, λοιπόν, την έναρξη λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, πήγα σήμερα στον Η’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Γαλατσίου, όπου είχα τη χαρά να δω από κοντά τις εγκαταστάσεις και να συνομιλήσω με το προσωπικό.

Κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου, Γιάννη Μανιάτη, τη Διευθύντρια, Παναγιώτα Ράγκου, αλλά και όλο το προσωπικό», κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Η δημοσίευση του Κωστή Χατζηδάκη:

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί γέμισαν και φέτος με χαρούμενα παιδικά πρόσωπα και φωνές! Και νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που…

Δημοσιεύτηκε από Kostis Hatzidakis στις Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022

Διαβάστε ακόμη:

Τι ετοιμάζει η Apple: Γιατί με το νέο iPhone δε θα μένετε ποτέ από σήμα

Η ενεργειακή κρίση μεταλλάσσεται ήδη σε χρηματοπιστωτική

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο – Κίνητρα αλλά και ποινές

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6.4% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια βρίσκεται στο επίκεντρο