Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Στις 13 Αυγούστου θα δημοσιευθούν τα προσωρινά αποτελέσματα των voucher βρεφονηπιακών σταθμών, ύψους 180 ευρώ τον μήνα.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: 13 Αυγούστου τα αποτελέσματα των voucher

Συγκεκριμένα, στις 13/08 θα δημοσιευτούν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2021-2022 και το παράλληλο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ τα οριστικά θα δημοσιευτούν στις 20/08/2021 στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. (https://www.eetaa.gr/).

Η αρμόδια Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου έχει κάνει λόγο για τήρηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Οι προϋποθέσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προϋπόθεση για την επιλογή των δικαιούχων είναι το ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020 να μην υπερβαίνει τα 33.000 ευρώ για γονείς με έως δύο παιδιά, τα 36.000 ευρώ για τρία, τα 39.000 ευρώ για τέσσερα και τα 42.000 ευρώ για ζευγάρια με πέντε παιδιά και άνω.

Τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς φέτος θα συμπεριλαμβάνουν και τις μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, καθώς εντάχθηκαν 15.000 επιπλέον δικαιούχοι μέσα από την αύξηση του προϋπολογισμού με επιπλέον 30.000.000 ευρώ.

Στις μητέρες-δικαιούχους θα χορηγηθεί ένα voucher αξίας 180 ευρώ ανά μήνα για την κάλυψη του κόστους των βρεφονηπιακών σταθμών της επιλογής τους.

Υπενθυμίζεται  ότι οι εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) ή άνεργοι γονείς έχουν δικαίωμα ενίσχυσης με τη μορφή voucher για την εγγραφή του παιδιού ή των παιδιών σε βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό και σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ή ΚΔΑΠ με αναπηρία.

Βάσει των κριτηρίων ωφελούνται:

  • Υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού),
  • Μισθωτοί/ες, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής,
  • Μισθωτές/αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος 2021-2022 αλλά αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της.