Με σύσταση «overweight» επανέρχεται για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan, σε ανάλυσή της, ενώ ορίζει και νέες τιμές – στόχους.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος ορίζει για την Alpha Bank τιμή – στόχο στα 1,40 ευρώ, για τη Eurobank στα 1,50 ευρώ, στα 4,50 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, ενώ στα 2,20 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, με περιθώριο ανόδου 100% με ορίζοντα τα τέλη του 2023. Ευρύτερα τα περιθώρια ανόδου κυμαίνονται από το 34% – 100%.

Βελτιώνονται οι προοπτικές – Ξεχωρίζει η Τρ. Πειραιώς

Οι προοπτικές για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) βελτιώνονται στο 9% κατά μέσο όρο έως το 2024, το οποίο τώρα περιλαμβάνει κόστος κινδύνου κατά 1,5 φορές υψηλότερο από τα κανονικοποιημένα επίπεδα του τρέχοντος μακροοικονομικού πλαισίου (10% ROTE υποθέτοντας κανονικοποιημένπ CoR).

Ειδική αναφορά κάνει η JP Morgan στην Πειραιώς, η οποία έχει σημειώνει μια αξιοσημείωτη επιχειρησιακή ανάκαμψη, με μείωση 20 δισ. ευρώ NPEs από το τέλος του 2020. Επίσης, βελτιώνει εμφανώς τα έσοδά της και τη διάρθρωση του κόστους.

Τα πιο αδύναμα σχετικά κεφαλαιακά αποθέματα ήταν πάντα μια εστία ανησυχίας, αλλά, μέσω πολλών κεφαλαιακών ενεργειών, ο όμιλος έχει ξεπεράσει σε επιδόσεις το επιχειρηματικό του σχέδιο και αναθεώρησε προς τα πάνω τον πλήρως φορτωμένο στόχο CET1 του 2022 στο 11% (από 10%).

Η JP Morgan αναμένει τον CET1 στο 12,7% το 2024, και στο μακροπρόθεσμο σενάριο ύφεσης, εξακολουθεί να προσφέρει buffer 1,6% οριακά πάνω από τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα. Με αποτίμηση μόλις 3,1x σε όρους P/E το 2023 και 0,2x σε όρους P/TBV φαίνεται πολύ ελκυστική.  Άλλωστε, εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα όπου ο λόγος NPE ήταν κοντά στο 50% με CoCo 2 δισ. ευρώ στον ισολογισμό.

Αυτό, σύμφωνα με την JP Morgan είναι αδικαιολόγητο, γι’ αυτό και βλέπει 100% ανοδικές δυνατότητες, μεταξύ των υψηλότερων στην κάλυψη των Τραπεζών της στην περιοχή CEEMEA.

Διαβάστε ακόμη: